Novi hit

Klapa Kaše predstavila spot za pjesmu Tamo di brnistra cvate

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Autor teksta Pjero Mirić pjesmu je izgradio na splitskim motivima, dok je autor glazbe Vicko Dragojević, pokušao na jednom mjesto okupiti glazbene kolure Splita.

Nakon prošlogodišnje 3 nagrade na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku, klapa Kaše nastavlja s nastupima na festivalima zabavne glazbe.

Za svoj prvi nastup na najprestižnijem domaćem festivalu zabavne glazbe - Splitskom festivalu, klapa je pripremila pjesmu "Tamo di brnistra cvate”, pjesmu posvećenu gradu Splitu koji je upravo po brnistri, odnosno žuki i dobio svoje ime.

Autor teksta Pjero Mirić pjesmu je izgradio na splitskim motivima, dok je autor glazbe Vicko Dragojević, pokušao na jednom mjesto okupiti glazbene kolure Splita.  Aranžman i produkciju potpisuje Đelo Jusić jr. dok je video spot redateljsko ostvarenje Maria Jelića i Lea Bartulice.

Iznimno sam ponosan na to da prvi put nastupamo na Splitskom Festivalu. Mi, kao jedna od najmlađih hrvatskih klapa, tek počinjemo svoj put u zabavnoj glazbi i nakon prošlogodišnjeg uspjeha na Šibenskoj šansoni dolazimo na tako veliki festival. Ovim spotom i ovom pjesmom pokušali smo dati jedan naklon Splitu i cijeloj njegovoj povijesti, pokušao sam zaokružiti te melodije koje najbolje podsjećaju na grad pod Marjanom. Pjesma i spot su tu, sada sljedi onaj slatki dio posla - osluškivanje reakcija publike, sve do našeg nastupa na Prokurativama!” - izjavio je voditelj klape “Kaše” Vicko Dragojević.

Klapa Kaše jedna je od najnagrađivanijih hrvatskih klapa u ovom desetljeću.
U protekle 4 godine osvojeno je više od 30 nagrada, od čega treba posebno izdvojiti dvije pobjede na Omiškom festivalu (2012. apsolutni pobjednik, te 2014.), te 3 nagrade na Šibenskoj šansoni (prva nagrada publike, nagrada za kantaautorsko djelo i najbolje debitante).

Klapa je dosad objavila 2 albuma, u pripremi je treći s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom na kojem će se izvesti najbolje pjesme Đela Jusića i Dubrovačkih trubadura.
Prošle 2015.godine klapa je, uz pratnju istog orkestra, održala veliki koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene