Koncertni spektakl

Arturo Sandoval stiže u Zagreb!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Dobitnik devet nagrada Grammy, legendarni jazz trubač Arturo Sandoval, na koncertu u KD Vatroslava Lisinskog 5. ožujka dobit će i hrvatski Grammy – posebnu nagradu Porin – Special Merit Award.

Arturo Sandoval posljednji put u Zagrebu nastupio 1987. na Jazz Fairu u klubu Kulušić!

Pogledaj i ovo Sting omiljeni umjetnik Glazbeno putovanje kroz vrijeme: Sting se u svibnju vraća u Zagreb

Nagradu će mu tijekom koncerta uručiti naš vrhunski jazz pijanist i skladatelj Neven Frangeš, ujedno i član Upravnog odbora Porina, kojeg sa Sandovalom veže dugogodišnje poznanstvo. Ured Porina odlučio je iskoristiti ovu prigodu kako bi, u ime hrvatskih glazbenika i glazbene javnosti, odali priznanje velikom glazbeniku, danas jednom od najcjenjenijih 'čuvara' jazza, ali i renomiranom klasičnom glazbeniku, pijanistu i skladatelju.

Napišite zašto biste upravo vi trebali otići na koncert Artura Sandovala i odgovore pošaljite na natjecaj@novatv.hr! Najsretniji će dobiti 2x2 karte!

Porin za posebna postignuća u glazbi iznimna je nagrada koja se dodjeljuje samo stranim umjetnicima. Prvi ju je dobio Roger Waters, osnivač legendarnih Pink Floyda, prije dvije godine. Prošle je godine ovaj posebni Porin otišao u ruke vrsnog blues gitarista Johnnya Wintera, a ove će godine posebnu uspomenu iz Hrvatske sa sobom odnijeti čovjek koji iza sebe sebe ima dugu i bogatu karijeru: njegova su posljednja dva Grammyjem nagrađena albuma Dear Diz (Every Day I Think of You) i Tango Como You Te Siento. Sandoval uskoro priprema i izlazak knjige pod nazivom The Man Who Saved Me, što je svojevrsna kronika njegova odnosa sa slavnim Dizzyjem Gillespiejem.

Ovaj Kubanac rođen prije 64 godine je višestruko talentiran: nastupio je uz pop-zvijezde današnjice poput Justina Timberlakea ili Aliciju Keys; uz devet nagrada Grammy, osvojio je i šest Billboardovih nagrada te nagradu Emmy za svoj skladateljski rad; napisao je glazbu za film For Love or Country čija je priča temeljena na njegovu životu (u filmu ga glumi Andy Garcia).. Ulaznice u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene