Buljan provokator

KONTROVERZNA PREDSTAVA u kojoj scene seksa nisu odglumljene

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U sklopu festivala 'Zadar snova' izvedena je kontroverzna predstava o kojoj se ne prestaje pričati!

U Zadru je održana premijera predstave 'Grobnica za Borisa Davidoviča', a ova je predstava izazvala mnogo komentara u javnosti.

Jamie Dornan i Dakota Johnson govore o seksu pred kamerama u filmu '50 nijansi sive'

U predstavi, koja je imala premijeru u ponedjeljak u zadarskom Kazalištu lutaka, glumci Milutin Milošević i Aleksandra Janković scene seksa nisu odglumili.

Redatelj Ivica Buljan još je jednom potvrdio svoju reputaciju provokatora, a, kako je rekao za Jutarnji list, u predstavi ništa nije fingirano, pa ni seks.

Predstava nastala u srpsko-slovensko-hrvatskoj koprodukciji praizvedena je na Mittelfestu u Italiji gdje je izazvala pozornost uglednih talijanskih kritičara. Redatelj Ivica Buljan predstavu je radio prema djelu Danila Kiša.

Za redatelja Buljana, predstava je hommage takvom duhovnom velikanu koji je ostao etički uzor generacijama koje su došle nakon njegove smrti krajem 80-ih godina. Budući je Kiševo štivo dosta kompleksno, Buljan ga pokušava približiti široj publici kroz više kutova gledanja pa predstavu istovremeno bazira na rock performansu i fizičkom teatru, na nečem što pruža iskustvo postdramskog kazališta posljednjih 20 godina.

Predstavu je do sada vidjela publika u Italiji i Beogradu, a nakon hrvatske premijere na Zadru snova, na jesen se očekuje u Zagrebu i Ljubljani.

Predstava je dio umjetničkog festivala Zadar snova, izvedena u Zadru nakon svjetske praizvedbe u Cividaleu održane 21. srpnja. Nastala je u produkciji organizacija Hartefakt i Bitef Teatar iz Beograda, Novog kazališta iz Zagreba, Mini teatra iz Ljubljane i Zadra snova.

Gledatelji se navodno na ovu skandaloznu izvedbu nisu bunili niti bili šokirani, a pitanje je je li Buljan ipak prešao granice dobrog ukusa.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene