Top 10

FOTO Otkrijte seksi stranu politike: Lijepe i moćne!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovu stranu politike možda niste još zapazili...

Iako medijske stupce uglavnom pune brojni svjetski političari, žene u politici jednako dobro (ako ponekad ne i bolje) rade taj posao.

Pogledaj i ovo Kolinda Grabar-Kitarović - 7 sve su zabilježile kamere Ovako Kolinda tretira skupe modne dodatke, torbicu od čije će vam se cijene zavrtjeti elegantno je položila na pod!

Talijanska ministrica 'poludjela' kada je ovo vidjela!

Stoga smo vam donosimo pregled 10 najzgodnijih političarki u svijetu (redoslijed je sasvim nasumičan), a vi procijenite koja je vaš favorit.

1. Sitrida Geagea

Sitrida Geagea je libanonska političarka poznata po svojoj ljepoti, a libanonski mediji je obožavaju.

Potječe iz ugledne libanonske obitelji. Dok je bila na fakultetu, upoznala je Samira Farida Geageu za kojeg se udala.

2. Cristina Kirchner

Cristina Elisabet Fernández, poznata i po nazivu Cristina Kirchner, je argentinska političarka i trenutna predsjednica Argentine. Ona je žena bivšeg predsjednika Argentine, Néstora Kirchnera, i bivša senatorica za pokrajinu Buenos Aires. 2007. godine postala je prva žena u povijesti Argentine koja je postala predsjednica države.

3. Sarah Palin

Sarah Palin izabrana je za guvernerku Aljaske 2006., a pažnju javnosti privukla je objavljujući etičke propuste vođa Republikanske stranke u Aljasci.

U srpnju 2009. Palin je dala ostavku, uz objašnjenje da u takvim uvjetima nije u stanju na zadovoljavajući način obnašati dužnost guvernerke. Od početka 2010. Palin funkcionira kao važna figura u Pokretu Tea Party te sudjeluje u kampanjama raznih republikanskih političara.

4. Julija Timošenko

Julija Timošenko ukrajinska je političarka i po prvi puta ukrajinska premijerka od 24. siječnja do 8. rujna 2005. Julija Premijersku je poziciju napustila 11. ožujka 2010., a njezino mjesto preuzeo je oporbeni političar Mikola Azarov. Početkom listopada 2011. ukrajinski sud osudio ju je na 7 godina zatvora zbog malverzacija prilikom sklapanja ugovora o trgovini prirodnim plinom.

5. Alina Kabajeva

Alina Kabajeva umirovljena je ritmička gimnastičarka i političarka. Od 2007. članica je ruskog parlamenta Dume kao članice stranke Jedinstvena Rusija.

Kabajeva je druga najuspješnija ruska ritmička gimnastičarka u povijesti, poslije Jevgenije Kanajeva.

6. Maria Elena Boschi

Maria Elena Boschi nedavno je imenovana za ministricu ustavnih reformi u talijanskoj vladi, a nedavno su se talijanski mediji raspisali o njezinom stilu odjevanja. Netko je ipak otišao malo dalje od toga te se odlučio našaliti na njezin račun. Boschi se u jednom trenutku, kako bi potpisala izjavu o svojem imenovanju ministricom, sagnula te nekome dala ideju za Photoshop koji ju je itekako razljutio.

7. Mara Carfagna

Mara Carfagna bila je ministrica ravnopravnosti u talijanskoj vladi Silvija Berlusconija, a slovi za najljepšu, najprivlačniju i najseksepilniju ministricu na svijetu. Carfagna je pozirala gola nekoliko puta, poput magazina Maxim.

8. Rachida Dati

Rachida Dati francuska je političarka i zastupnica Europskog parlamenta. Od svibnja 2007. obavljala je funkciju ministrice pravde Francuske, a u lipnju 2009. je dala ostavku. Sada je zastupnica u Europskom parlamentu.

9. Kolinda Grabar Kitarović

I Hrvatska svoju predstavnicu za utrku ima! Mediji zadnjih mjeseci nagađaju kako bi današnja pomoćnica glavnoga tajnika NATO-a, a nekadašnja hrvatska ministrica vanjskih poslova, mogla biti HDZ-ova kandidatkinja na skorim predsjedničkim izborima.

10. Hina Rabbani Khar

Hina Rabbani Khar pakistanska je političarka i ekonomistica koja je bila 26. ministrica vanjskih poslova. Karijeru je započela 2002., a od 2008. je visoko pozicionirana članica Središnjeg izvršnog odbora te je cijenjena kao jedna od najviše pozicioniranih žena u pakistanskoj politici.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene