Samo loše vijesti

Još jedna tužna vijest i veliki gubitak za kraljicu Elizabetu, ostala bez bliske osobe baš na dan Philipova sprovoda

Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Afp 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Galerija

Kraljica Elizabeta ostala je bez bliskog prijatelja i suradnika Sira Michaela Oswalda.

Nakon što je pretrpjela gubitak voljenog supruga princa Philipa, britanska kraljica Elizabeta primila je tužnu vijest o smrti još jedne njoj bliske osobe, a riječ je o bivšem voditelju Kraljevske konjušnice i njezinom bliskom prijatelju Siru Michaelu Oswaldu koji je preminuo u dobi od 86 godina.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta II. Njena kći otkrila je detalje Kraljicu Elizabetu brinula je jedna stvar prije njezine smrti, čini se kao da je cijelo vrijeme imala predosjećaj

Sir Michael je nakon duge bolesti preminuo 17. travnja, odnosno na sam dan kada je održan posljednji ispraćaj princa Philipa, prenosi Times. On je bio glavna osoba koja je dugi niz godina brinula o konjima kraljice Elizabete, kao i konjima njezine pokojne Kraljice Majke.

Bio je često viđen u društvu Elizabete i Philipa i ostalih članova obitelji, pogotovo na konjičkim utrkama u kojima su zajedno uživali, navijali za svoje natjecatelje i vodili stručne razgovore.

"Uvijek je govorio da ima najdivniji posao na svijetu i da bi to radio cijeli svoj radni vijek i da bi se time bavio čak i da je bio toliko bogat da ne mora uopće imati posao", otkrila je njegova udovica Lady Angela za Racing Post, a koja je svojevremeno bila zaposlenica Kraljice Majke.

Prije nego je 2003. godine preuzeo dužnost kraljičina savjetnika za konjske utrke, Sir Michael je također radio za Kraljicu Majku od 1970. pa sve do njezine smrti 2002. godine. Prošle mu je godine bila dodijeljena viteška titula Kraljevskog viktorijanskog reda.

Inače, konjički sportovi i uzgoj konja jedna su od strasti britanske kraljevske obitelji, a kraljica Elizabeta je naučila jahati u dobi od samo tri godine i nikada nije krila svoju veliku ljubav prema njima.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Severina - 3 Celebrity Severina javno prozvala suprugu Željka Joksimovića? "Objavila je moje gole fotke, a djeca su nam se igrala zajedno"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene