Odala mu počast

Preminuo milijarder i djed slavne starlete koju je vijest potpuno slomila: ''Htjela sam da bude ponosan''

Paris Hilton (Foto: Instagram) Paris Hilton (Foto: Instagram) Instagram 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Paris Hilton (Foto: Instagram) Barron Hilton (Foto: Profimedia) Paris Hilton (Foto: Getty Images) Paris Hilton (Foto: Profimedia) Paris Hilton (Foto: Profimedia) +0 Paris Hilton (Foto: Profimedia) Galerija

Legendarni hotelijer Barron Hilton, djed Paris Hilton, preminuo je u četvrtak u 91. godini u Sjedinjenim Američkim Državama.

Barron Hilton, legendarni hotelijer, preminuo je u četvrtak u 92. godini. Tužnu vijest objavila je njegova fondacija ''Conrad N. Hilton'', a na društvenim mrežama od njega se oprostila i Paris Hilton, njegova nasljednica i svjetski poznata starleta koja je godinama svojim raskalašenim načinom života punila medijske stupce.

Pogledaj i ovo Paris Hilton ''ovo me boli...'' Paris Hilton odbrusila hejterima zbog nevjerojatno zlih komentara na račun njezina sina: ''Postoje neki ljudi koji su okrutni i puni mržnje...''

''Gubitak djeda Barrona Hiltona jako me rastužio. Bio je legenda, vizionar, predivna osoba i živio je život ispunjen postignućima i brojnim avanturama. Još otkako sam bila djevojčica bio mi je uzor kada su posao i karijera u pitanju. Osjećam se zahvalno jer sam njega imala kao mentora. U zadnjem razgovoru prije nekoliko dana rekla sam mu koliki je utjecaj imao na moj život. Njegov duh, srce i naslijeđe živjet će u meni zauvijek'', napisala je Paris na društvenim mrežama uz obiteljske fotografije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am deeply saddened by the loss of my grandfather Barron Hilton. He was a Legend, a visionary, brilliant, handsome, kind and lived a life full of accomplishment and adventure. Ever since I was a little girl I have looked up to him as a businessman. I feel so grateful to have had such an incredible mentor. I always wanted to make him proud. The last conversation we had a few days ago I told him how much of an impact he had on my life. His spirit, heart and legacy will live on in me.

A post shared by Paris Hilton (@parishilton) on

Barron je jedan od najzaslužnijih za veliku ekspanziju u obiteljskoj industriji koju je osnovao njegov otac Conrad. Prvi hotel u danas globalnoj hotelijerskoj franšizi Hilton Conrad je otvorio još 1919. godine, profitirajući od nagle ekspanzije naftne industrije u Teksasu.

Barron je s 19 godina odbio ponudu svog oca te mu se nije pridružio u poslu, već je osnovao svoju tvrtku za distribuciju citrusa na području Los Angelesa, piše New York Times.

Taj posao uspješno je vodio nekoliko desetljeća, a nda se 1950. ipak odlučio uključiti u obiteljski biznis da bi ubrzo postao i potpredsjednik tvrtke, a 1979. godine nakon Conradove smrti tvrtku je i preuzeo.

Njegovim psolovanjem tvrtka je počektom novog tisućljeća došla do brojke od gotovo 3 tisuće hotela diljem svijeta, a iako je zbog svega navedenog čitavog života bio pod nadzorom medija, nije ih pretjerano volio pa se u javnosti pojavljivao samo ako je to bilo prijeko potrebno.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene