trag koji je ostavio

Oliverovi stihovi poprimili su potpuno drugo značenje otkako ga nema, a pjevušit će se još godinama!

Oliver Dragojević Oliver Dragojević Luka Gerlanc / CROPIX 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Oliver Dragojević Oliver Dragojević Danijela Martinović i Oliver Dragojević, 2008. godina Oliver Dragojević - 3 Oliver Dragojević - 2 Oliver Dragojević - 1 Dobrotvorna aukcija fotografija Jadrana Lazića 2007. godine: Tony Cetinski, Oliver Dragojević Oliver Dragojević i supruga Vesna Oliver Dragojević i supruga Vesna Oliver Dragojević i supruga Vesna +1 Oliver Dragojević i supruga Vesna Galerija

Ni pet godina kasnije, a vjerojatno niti još dugo vremena ispred nas, najveći hitovi Olivera Dragojevića neće se prestati slušati. Prisjetite se stihova kojima je ostavio ogroman trag u hrvatskoj glazbenoj industriji.

Oliver Dragojević otišao je nakon teške bolesti prije točno pet godina, ali njegov duh i pjesme zauvijek će ostati među nama. Svojim stihovima znao je uveseliti, rasplakati, rasplesati i natjerati na razmišljanje, a nostalgiju za morem u skoro svakoj njegovoj pjesmi samo je on uspio dočarati.

Ovo su neki od njegovih najvećih hitova koji se i dalje pjevuše i koji će se nastaviti pjevati još generacijama poslije.

Prva pjesma koja vjerojatno svima padne napamet kad se spomene Oliverovo ime jest ''Cesarica''. Nastala je 1993. godine, a s njom je Dragojević osvojio i mnoge prestižne nagrade, Porina za hit godine, Porina za pjesmu godine, Porina za najbolju mušku vokalnu izvedbu i Porin za najbolji aranžman.

''Moj lipi anđele'' jedna je od onih pjesama koje mnogi mladenci odabiru za prvi ples, a Oliver ju je objavio davne 2000. godine.

Njemu ni za što ne možemo suditi, ali Oliver je sam sebe isto pitanje pitao u pjesmi ''Tko sam ja da ti sudim''. Međutim, Dragojević se za prekinutu ljubav nije morao brinuti jer je pokraj sebe imao osobu koja ga je voljela od mladosti, a voli ga i danas, njegova Vesna.

Još jedna pjesma koju mnogi pjevuše osobi koju vole je i ''Kad mi dođeš ti'', također iz 2000. godine.

A pjesma koja tjera suze na oči otkako je Oliver umro je ''Galeb i ja''. Nastala daleke 1977. godine, posvećena je ovim morskim pticama i spokoju koji je Oliver pronašao dok ih je promatrao, svi se nadaju da je i autor ovih stihova pronašao svoj mir na nekom drugom svijetu.

''Trag u beskraju'' dobila je posebno značenje otkako je u beskraj otišao i voljeni Oliver. Napisao ju je 2002. godine, a njeno ime nosio je i album.

A uz stihove ove pjesme i mi ćemo se oprostiti od voljenog Olija na kraju ovog teksta.

''Sve bi da da si tu
Barem jedan tren da vičnost bude
Da ti pratim trag u beskraju
Sve bi da da si tu''

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Rucner Ana Rucner Vlado Kalember, Ana Rucner Ana Rucner i Vlado Kalember (Foto: Instagram) +24 In Magazin: Ana Rucner - 7 Celebrity Ana Rucner objavila rijetku fotografiju sa 17-godišnjim sinom koji je kopija svoga oca Vlade Kalembera!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Druženje prije svadbe Jusufa Nurkića Druženje prije svadbe Jusufa Nurkića - 1 Druženje prije svadbe Jusufa Nurkića - 2 Druženje prije svadbe Jusufa Nurkića - 3 +26 Druženje prije svadbe Jusufa Nurkića - 4 Celebrity Od sportaša do glumaca: Nema tko nije došao na glamurozno druženje u Dubrovniku uoči svadbe proslavljenog košarkaša!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene