Opelješili ga

Bio je veliki prijatelj s Titom, u Sarajevu su mu podvalili najskuplje ćevape, a ostao je i bez 100 tisuća dolara

Cameron, Kirk i Michael Douglas (Foto: Getty Images) Cameron, Kirk i Michael Douglas (Foto: Getty Images) Getty Images 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Cameron, Kirk i Michael Douglas (Foto: Getty Images) Galerija

Glumačka legenda posjetila je Sarajevo 1984. tijekom Olimpijskih igara, a Goran Bregović prisjetio se skandala s restoranom koji je Kirku Douglasu servirao preskupe ćevape.

Pokojni glumac Kirk Douglas bio je obožavan diljem svijeta, pa i u nekadašnjoj Jugoslaviji. Družio se i s Titom, s kojim se sprijateljio 1964. Naime, Kirk je tada boravio u Beogradu i za vrijeme prijama u američkom veleposlanstvu izrazio je želju da upozna jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita.

Pogledaj i ovo Goran Bregović zbog njega odustala od karijere Malo tko zna kako izgleda supruga Gorana Bregovića, bila je jedna od najljepših manekenki bivše Jugoslavije, a poslije udaje se povukla iz javnosti!

Američki veleposlanik rekao mu je da je to gotovo nemoguće jer je on već šest tjedana čekao susret s njime. No Kirk nije odustajao i sam je nazvao predsjednički ured. 

"Sljedećeg dana predsjednik Tito poslao je svoj privatni zrakoplov kojim smo moja supruga i ja prevezeni do njegove vile u Ljubljani. Proveli smo s njima puna tri sata, pili smo vino i razgovarali", pohvalio se Douglas u svojim memoarima, a to je prenio Yugopapir.

Glumac je rekao kako je Tito pogledao sve njegove filmove i omiljeni mu je bio "Obračun kod O. K. Corrala".

Kirku se sviđala Jugoslavija i posjetio je Sarajevo tijekom Olimpijskih igara 1984. U pamćenju mu je sigurno ostala porcija ćevapa za koju je platio "posebnu" cijenu. Glumac je bio na večeri u restoranu u kojem su mu naplatili poznati bosanski specijalitet 10 puta više nego inače. Naime, ugostitelji su tada iskorištavali što je u Sarajevu bilo mnoštvo ljudi među kojima je bilo puno turista i holivudska zvijezda.

"Neki sarajevski mangup sjetio se zaje*ati Kirka Douglasa", rekao je jednom glazbenik Goran Bregović u emisiji Robna kuća na RTS-u. Te zgode prisjetio se i Raka Marić, menadžer benda Bijelo dugme.

"Douglas je ušao u restoran Dallas sa svojim prijateljima. Naplatili su mu u to vrijeme nevjerojatnih 100 dolara za ćevapčiće", ispričao je Marić. Bregović je rekao kako su mislili da su to ovce, pa su se sjetili naplatiti 10 puta više.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#sophialoren #sofialoren #sofialorenstyle #sophialorenstyle #kirkdouglas #oldhollywood #classichollywood #italianbeauty #beitalian #italianisthebest #italianwomenarethebest #italianwomendoitbetter #classicbeauty #oldhollywoodlove #oldhollywoodstars #oldhollywoodglamour #oldhollywoodbeauty #oldhollywoodactress #oldhollywoodlegend #oldhollywoodmovies #oldhollywoodlovers #oldhollywoodfashion #oldhollywoodstyle

A post shared by Vivi🌹 (@viviana_giovagnoli) on

"To ti je skandal bio. Kako je mogao skrnaviti gostoprimstvo Sarajlija?" prisjetio se Marić, dok je Bregović dodao da su restoran odmah nakon toga zatvorili. Ispričali su kako su vlasnika restorana ili konobara koji se sjetio prevariti Douglasa "linčovali" u Sarajevu. Naime, nitko nije htio više ići u taj restoran.

Osim što je pojeo najskuplje ćevape u gradu, Kirk je navodno prokockao čak 100.000 dolara u jednoj večeri u sarajevskom kasinu. Posebno je drag bio konobarima kojima je dijelio velikodušne napojnice, a najviše su ga voljeli na Baščaršiji, gdje nije štedio.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene