Divna i u 68. godini

Bila je najplaćeniji model svijeta, poznata po svojoj ljepoti, a nije odustala ni kad su joj rekli da je prestara

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Isabella Rosellini slavi 68. rođendan i danas je pravi primjer žene koja dostojanstveno i sa stilom stari.

Isabella Rosellini, talijanska glumica i kći legendarne Ingrid Bergman te redatelja Roberta Rossellinija, jedna je od onih slavnih žena koja je u Hollywoodu ostvarila i više nego uspješnu glumačku karijeru, a čijoj se ljepoti i talentu svijet i danas divi.

Divio joj se od samih početaka i zbog činjenice što je uspjela unatoč zdravstvenim problemima, s kojima se nosila kao posljedicom burnog djetinjstva tijekom kojeg je svjedočila ružnim roditeljskim svađama i razvodu, nakon čega joj je u dobi od 11 godina dijagnosticirana skolioza. Zbog toga je bila podvrgnuta operativnim zahvatima i dugotrajnom liječenju, koje je bilo uspješno i nakon kojeg je kao mlada djevojka sreću odlučila potražiti daleko od kuće, i to upravo u SAD-u.

Nakon dolaska upisala je njujorški koledž Finch, a zaposlila se i kao dopisnica i prevoditeljica talijanske televizijske kuće RAI. Radeći je upoznala i svog budućeg supruga i redatelja Martina Scorsesea, koji nije odolio njezinoj ljepoti i za kojeg je bila udana tri godine.

Ono što joj je definitivno obilježilo život je ulazak u svijet mode s 29 godina, a već dvije godine kasnije je postala zaštitno lice francuske kozmetičke kompanije Lancome. U to je vrijeme odigrala i svoju prvu filmsku ulogu, u filmu "Blue Velvet" dobila je prvu žensku glavnu ulogu. Na snimanju je upoznala redatelja Davida Lyncha kojeg je nazivala ljubavlju svog života, međutim, nisu ostali zajedno cijelog života, štoviše nisu se ni vjenčali. 

S godinama je postala glasna i moćna zagovornica ženskih prava, no iste su donosile svoje pa joj je u dobi od 43 godine otkazana suradnja s Lancomeom, kako su objasnili, zato što je prestara, no zapravo je postala presnažna u svojim javnim nastupima i govorima što se upravi baš nije svidjelo.

No njezina je ljepota vječna, u tome se svi slažu, pogotovo zato što se nikada nije podvrgla plastičnim operacijama, koristila botoks i filere, kao što to rade njezine puno mlađe kolegice.

Osim s Martinom Scorsesejem u braku je bila s Jonathanom Wiedemannom, a majka je kćeri  Elettre Rossellini Wiedemann i sina Roberta Rossellinija. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Mišerić (FOTO: Instagram) Ivana Mišerić (Foto: Instagram) +0 Ivana Mišerić (Foto: Instagram) Celebrity Poznata domaća voditeljica odselila se iz stana koji je dijelila s dugogodišnjim dečkom, fotke ih otkrile?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene