Osvojili srca gledatelja

"Na granici" im je prvi zajednički televizijski projekt, ali "Anđelka i Nediljko" u kazalištu glume već 20 godina

Elvira Aljukić i Nermin Omić (Foto: Anamaria Batur) Elvira Aljukić i Nermin Omić (Foto: Anamaria Batur) Anamaria Batur 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Elvira Aljukić i Nermin Omić (Foto: Anamaria Batur) Elvira Aljukić (Foto: PR) Elvira Aljukić (Foto: PR) Nermin Omić (Foto: PR) Nermin Omić (Foto: PR) Obitelj Penava iz serije \ +0 Obitelj Penava iz serije \ Galerija

Razgovarali smo s Elvirom Aljukić i Nerminom Omićem, koji su ovih dana poznatiji kao Anđelka i Nediljko Penava.

Elviru Aljukić i Nermina Omića u seriji "Na granici" gledamo kao Anđelku i Nediljka Penavu, simpatične supružnike iz Bosne i Hercegovine, koji su osvojili srca i simpatije brojnih gledatalja.

Pogledaj i ovo showbuzz Bilo je urnebesno Jure o snimanju škakljive scene s kolegom: ''Mislim da je Pavao tu najviše uživao kad sam mu uho gricnuo''

Članovi obitelji Penava ispred kamere funkcioniraju odlično, a čini se da je tako i iza kamere što su nam i sami priznali.

"Iza kamera učimo tekstove, uglavnom atmosfera je odlična, super je. Koncentracija je na profesionalnom nivou. A ono najbitnije, sve klapa, kako bi rekli, ne u negativnom nego u pozitivnom smislu, objasnio je Nermin, a s njime se složila i Elvira.

"Fino je to druženje, i ispred i iza kamera. Družimo se, sve je super, kako kaže Nermin. Predivno je, mislim da je bolje ne bi funkcioniralo. Ovako je super, odlično".

Serija "Na granici" prvi je zajednički televizijski projekt Elvire i Nermina, no u kazalištu zajedno rade već 20 godina, koje je njihova velika ljubav.

"Što se mene tiče kazalište je uvijek na prvom mjestu. Iako i ove stvari koje se dešavaju ljudima koji daleko dođu u kazalištu, imaju priliku da dođu daleko i u nekim našim televizijskim serijama ili filmovima. To je na radost svih nas koji smo članovi i teatra i koji smo ispred kamere. Tako da što se mene tiče, kazalište mi je draže ali i ovo su stvari koje su iskustveno bolje i da se napravi mali odmak od teatra", priznao je Nermin.

"Ja se slažem s kolegom. On je puno više snimao od mene. Meni je ovo neki treći, četvrti projekt tako da još uvijek učim, gledam, kako oni to rade, pokušavam se uskladiti. Malo je teže pratiti ovakve ljude koji su tu već i kojima to ide kao iz rukava. Ali nadam se da ću uspjeti i da će vjerojatno neki sljedeći projekti biti puno bolji nego ovi pionirski. No pratimo se i pomažemo jedni drugima, nadopunjujemo se, fino to funckionira", izjavila je Elvira.

Snimanje i glumački posao u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini ne razlikuju se previše ali ipak postoje neke male razlike.

"Razlike nema, što se tiče kamere. Ljudi su obučeni da kuže ono što su učili u svojim školama, to rade profesionalno znači nije neka velika razlika. Razlika je možda samo u tome što je ovdje to malo kvantitativnije i kvalitativnije zbog novca, jer bez novca se ništa ne može. Inače neka bitna razlika ne postoji", objasnio je Nermin.

"Ja se uvijek nadam najboljem iako sam u suštini pesimista u životu. Za svoj lik i nisam baš to mislila, svi ostali su mi bili super, ali ima jedna super stvar. Kad god negdje prolazimo, njega stvarno prepoznaju kao Nediljka, a ja nisam još osjetila tu neku navalu i da je to hit jer mene baš ne prepoznaju kao Anđelku. Kad sam u privatnom izdanju valjda sam drugačija. Što je dobro valjda u ovome poslu. Tako da sam zapravo oduševljena i drago mi je što je to tako", izjavila je Elvira za čije je pojavljivanje u seriji zapravo na neki način zaslužan upravo Nermin.

"Da, da. Ustvari on je dobio zadatak da napravi casting video i pitao me hoću li mu bacati replike na što sam pristala. Tako smo sjedili u kazalištu, kod nas u Tuzli i snimili smo situaciju u autu, natjerao me da naučim tekst. I mislila sam, ajde može se to desi makar to nije praksa da se pošalje snimka s glumcem koji nije pozvan na audiciji i desilo se to. Poslana je snimka u produkciju i eto oni su prepoznali Anđelku. Ja sam cijelo vrijeme govorila sam ja ovdje sasvim slučajno. Desila se jedna situacija s Ksenijom Pajić koja se pojavila i onda smo se nešto zezali, rekla sam što ću ja tu, ma Ksenija prolazi sto posto, nema šanse da prođem ja. Ali desilo se to što se desilo. Ta neka čista slučajnost i on je bio zaslužan za taj dolazak i da mu sad glumim suprugu" ispričala nam je Elvira.

A Elvira i Nermin, ne razlikuju se privatno previše od svojih likova u seriji.

"Da, uvijek ono što glumac plasira na sceni, u to moraš unijeti 30-40% sebe, ispoljiš neko svoje drugo ja", izjavio je Nermin.

Serija se nedavno počela prikazivati u Bosni i Hercegovini, a reakcije na nju su i više nego odlične.

"Malo kasne, ali počela se serija nedavno prikazivati, ali kolege su nam uputile samo pozitivne komentare, i to oko čitave situacije, kako izgleda sama serija, ne samo za nas dvoje. Pohvalili su radnju i situacije koje se dešavaju na granici, šverca do likova koji su tu ispisani", pohvalio se Nermin.

"Ja sam čula da je veliki interes, da im je puno drugačija od prethodnih serija, da je zanimljiva i da je baš gledaju", dodala je Elvira.

No, oni sami sebe ne vole baš gledati na malim ekranima.

"Ponekad pogledamo ali mislim da 90% glumaca ne voli gledati sebe i ono što su napravili, izbjegavaju to. A i mi to malo drugačije gledamo, gledamo što je trebalo biti bolje, imamo kritički osvrt prema tome. Ali tu i tamo pogledamo da se pripremimo i za nove scene", priznao je Nermin.

Seriju "Na granici" Elvira i Nermin će pamtiti po mnogočemu ali po jednom najviše.

"Donijela mi je prijateljstva, druženja iza scene. Presretna sam što sam uspjela ući u ovakvu ekipu, sve su to riječi hvale. Hvala kolegi što mi je pomogao u tome i naravno da bi željela da se dešavaju tako neke lijepe stvari, s valjda sretnim završetkom", zaključila je Elvira.

"Ako se pokažemo kao dobri, možda krenemo i dalje u neke nove projekte s Novom TV", izjavio je Nermin.

Seriju "Na granici" pratite od ponedjeljka do petka na Novoj TV, a propuštene epizode gledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene