Bogatija od Adele

Povučena diva: Živi sama u dvorcu, a slava je ne zanima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Enya je u svojoj karijeri zaradila oko 91 milijun funti. Već 20 godina živi u dvorcu u Irskoj, a ne pojavljuje se nigdje. Jedna je od najčudnijih glazbenica današnjice.

Postoje uvijek i oni drugačiji, a jedna od takvih je zasigurno glazbenica Enya, pjevačica, producentica i višestruka dobitnica Grammyja. Ona je umjesto glamura odabrala anonimnost. Ove godine se ipak 54-godišnjakinja pojavila na dodjeli Grammyja, a britanski mediji su tim povodom odmah izvijestili javnost o privatnom životu misteriozne Enye.

Proslavila se ona 1988. godine hitom "Orinoco Flow", koji je rado slušan i danas. No, blještavilo je nije zanimalo. Njezin stric Noel Duggan otkrio je tako medijima da je Enya tajanstvena i pravi samotnjak. "Jednostavno nije tip žene uz koju se možeš zabaviti i dobro nasmijati. Pravi je samotnjak", rekla je nedavno njezina dugogodišnja prijateljica.

Enya stoga uživa na svoj način. Bogastvom koje je stekla kupila je impresivni dvorac u Dublinu, odakle se pruža pogled na more. U tom zdanju živi od 1997. godine, a kupila ga je za 2,5 milijuna funti. Društvo joj prave njene mačke, a prvi susjed joj je Bono Vox. Ipak, rijetko se viđaju. Unatoč tome, Enya je stekla ogromno bogatstvo, bogatija je čak i od nagrađivane Adele. Objavila je tijekom karijere devet studijskih albuma, prodala 75 milijuna ploča te zaradila oko 91 milijun funti. Najbogatija je tako glazbenica na tamošnjoj sceni, iako nikad nije odradila ni pravu turneju.

Kada su je svojedobno pitali zašto se o njenom životu zna tako malo, odgovorila je da je to njen izbor. Smatra da je pretjerivanje u promociji lažno i kvarno te se povlači čim osjeti prvo pretjerivanje.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene