I izmamiti suze

Pjesme od kojih ćete se naježiti

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Svijet se danas sjeća 11. rujna i napada na New York. Glazba je jedna od rijetkih stvari koja ujedinjuje ljude svih rasa, a u teškim trenutcima kao što je bio taj, može nam pružati utjehu i snagu.

Izdvojili smo najdirljivije izvedbe slavnih izvođača među kojima su 'The Concert for New York City' i 'America: A Tribute to Heroes' koji su organizirani upravo nakon terorističnog napada kada je srušen WTC 11. rujna 2001. a poginulo je 2.976 ljudi.

Pogledaj i ovo Severina (Foto: Instagram) Jedva čekamo! Ne krije koliko je uzbuđena: Nestrpljiva Severina otkrila stihove neobjavljenih pjesama s novog albuma

Prošlo je 12 godina od tog događaja, no mnogi još uvijek tuguju za svojim najdražima. Sljedeće izvedbe sigurno će vas naježiti, a neki će i zasuziti...

1. Bruce Springsteen: 'My City of Ruins'

'The Boss' je nakon napada 2001. održao dirljiv nastup otpjevavši pjesmu 'My City of Ruins' s albuma 'The Rising'. 'Ovo je molitva za našu braću i sestre koji su izgubili živote', tada je poručio Bruce koji je originalno pjesmu napisao u humanitarne svrhe za svoj grad New Jersey, no stihovi su se savršeno uklopili u cijelu situaciju nakon napada.

2. Paul McCartney je dan nakon napada napisao novu pjesmu, te je izveo 'Freedom' i svoju poznatu 'Let It Be' na koncertu za New York.

3. Beyonce je svoju dirljivu pjesmu 'I Was Here' koji je posvetila svima onima koji su izgubili svoje živote u napadu, kao i onima koji su žrtvovali svoje živote kako bi pomogli drugima.

Danas se sjećamo tog događaja i nadamo se da se takvo što više neće ponoviti.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene