Kolege potresene

'Nekako je sebi napisao epitaf, Coce je zaslužio da napunimo Poljud'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Smrt Vinka Coce pogodila je njegovu obitelj, prijatelje i obožavatelje.

Od jutra su obožavatelji Vinka Coce u šoku nakon što smo saznali da je trogirski slavuj preminuo u bolnici u Splitu u 59. godini.

Pogledaj i ovo showbuzz Malo joj za sriću triba Jedan od rijetkih nastupa - 'Sva prštim, sva se tresem!'

Sprovod trogirskog slavuja održat će se sutra u 16h u Trogiru.

Njegova prijateljica Zorica Kondža shrvana je viješću. 'Rastužila me je vijest, u šoku sam', kratko nam je u suzama rekla poznata splitska pjevačica.

I dugogodišnji prijatelj i suradnik Coce iz klape 'Tragos Trogir' u kojoj su zajedno pjevali, Tonči Frana, shrvan je viješću. 'Jako nam je žao. Otišao je trogirski slavuj', rekao nam je.

'Iskreno sam ga voljela kao prijatelja, teško mi je. Izostala je stvarna briga o njegovom zdravlju. Niti jedan tenor više neće pjevati tako iz srca i imati takav glas', istaknula nam je pjevačka diva Tereza Kesovija.

'Teško je bilo što reći kad čovjek takve dimenzije i pozicije u glazbi ode. Neka mu je laka zemlja i hvala mu na svemu što nam je podario svojim prekrasnim i božanstvenim glasom. Čovjek je bio toliko prisan i druželjubiv. Nekako si je napisao epitaf s onom čuvenom hajdučkom himnom 'Kada umren umotan u bilo, Na Poljud odnesite mi tilo', mislim da je zaslužio da svi napunimo Poljud i da mu tamo napravimo komemoraciju', rekao je u razgovoru za Media servis Đani Stipaničev.

Priznaje da je teško izdvojiti samo neke od trenutaka provedenih s jedinstvenim glazbenikom koji je bez sumnje, od svojih početaka, ostavio dubok trag u hrvatskoj glazbi.

'Od njegovog prvog pojavljivanja u solo karijeri kada je izašao iz klape Trogir s njegovim albumom 'Mirno spavaj Ružo moja' 1990. godine kada se pojavio s 'Da je meni s tobom kroz pasike' i kad su se zaredali hitovi za hitom, svi su shvatili tko je taj čovjek i kako je dobro pjevao i interpretirao taj dalmatinski belcanto. Nitko prije, nitko poslije njega na takav način, ono klapski gledano, najnenadmašniji prvi tenor ikad, svih vremena po meni', istaknuo je Stipaničev.

>> Vinko Coce obilježio je hrvatsku glazbenu scenu

Obožavatelji pjevača ostavljaju poruke podrške putem Facebooka na njegovoj fan stranici; 'Dijelim tugu s obitelji i prijateljima. Njegov će glas živjeti sa nama', ' Mirno spavaj ružo moja mirno spavaj cvite moj.... tvoje pjesme ostat će vječno kao i trag koji si ostavio za sobom... Počivaj u miru', 'Legendo, mirno spavaj...', Pretužno da smo izgubili našeg Vinka, bio je legenda!,

>> VIDEO Najljepše pjesme trogirskog slavuja

'Srce steglo, suze klize, osmijeh ostaje kao i tvoj slavujski glas kojeg si ostavio bivšim,sadašnjim i budućim naraštajima. Hvala ti dragi Vinko iako je tvoja blizina kratko zadržana uz nas i dragom Bogu je nedostajao tvoj glas pa te uze k sebi tako rano... Tvojoj obitelji iskreno i duboko saučešće, a tebi nek je laka ova hrvatska zemlja kojoj si toliko ljubavi dao... Počivaj u miru iako si zauvijek u našem srcu', 'Počivaj u miru dobri čovječe!'... samo su neke od poruka.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene