Život ju nije mazio

Gdje su danas natapirana frizura i topići? Potresna životna priča omiljene vrckaste dadilje

Fran Drescher (Foto: Profimedia) Fran Drescher (Foto: Profimedia) profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Fran Drescher (Foto: Profimedia) Fran Drescher (Foto: AFP) Fran Drescher (Foto: AFP) Fran Drescher (Foto: Profimedia) Fran Drescher (Foto: Profimedia) Fran Drescher (Foto: AFP) Fran Drescher (Foto: Profimedia) Fran Drescher (Foto: AFP) Fran Drescher (Foto: Profimedia) +0 Fran Drescher i glumačka postava serije \ Galerija

Svima omiljena dadilja Fran Drescher imala je život pun uspona i padova, a neki od njih bili su vrlo dramatični.

Ogromne crne lokne, natapirana punđa, uski kostimići i vrtoglavo visoke pete njezin su zaštitni znak jednako koliko i zarazan osmijeh od uha do uha –omiljena "dadilja" Fran Drascher svojom je vrckavom energijom i jednostavnim pristupom životu osvojila simpatije gledatelja diljem svijeta te iz vlastitog lika izgradila hit-seriju.

Pogledaj i ovo Charles Shaughnessy Prošlo je 25 godina! Sjećate se šarmantnog Maxwella Sheffielda iz kultne "Dadilje"? Evo kako danas izgleda i čime se bavi!

Serija "Dadilja" snimala se od 1993. do 1999. te je bila megapopularna zahvaljujući živopisnim, karikiranim likovima koji mame osmijeh na lice samom svojom pojavom, ali i svojim svakodnevnim avanturama i anegdotama koje su nasmijavale šaroliku publiku. Glavni lik i kamen temeljac serije bila je dadilja Fran Fine, napravljena prema liku glumice Fran Drescher.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#thenanny @officialfrandrescher

Objavu dijeli Fran Drescher my life (@fran_drescher_my_life)

Židovka skromnog podrijetla dobije posao dadilje troje djece brodvejskog redatelja iz visokog društva. Romanse, mali psići, uske minice i dječje nevaljaštine okosnica su ove serije koja je velikim dijelom inspirirana Drescherinim odrastanjem u Queensu i njezinom obitelji. Serija je pokupila niz nagrada, a sama Fran bila je nominirana za Zlatni globus i Emmy. No nije baš uvijek sve u životu ove vesele dadilje bilo tako bajkovito. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#thenanny #latata #franfine #frandrescher #francescacacace #ilsorrisodifrandrescher

Objavu dijeli Fran Drescher my life (@fran_drescher_my_life)

Nevjerojatna životna priča Fran Drescher ne prestaje fascinirati ni dandanas, iako sama glumica već duže vrijeme uživa u zasluženoj mirovini i nije izložena oku javnosti. Sada već u sedmom desetljeću života, ima 62 godine, Fran Drescher skrasila se i smirila, a i dalje izgleda više no odlično. 

Ipak, život slavnu glumicu nije mazio. 

Karijeru je započela kao misica koja je na razini SAD-a zastupala državu New York, a vrlo je rano upoznala i svog budućeg supruga Petera Marca Jacobsona, za kojeg se udala 1978. sa samo 21 godinom. 

Zanimljivo, Fran je imala dosta spektakularan uvod u svijet filma i televizije. U "Groznici subotnje večeri" izgovorila je svoju prvu filmsku rečenicu, i to u lice Johnu Travolti. Rekla mu je u svom samouvjerenom stilu: "U krevetu si dobar koliko i na plesnom podiju?"

Iako je kontinuirano dobivala uloge, Fran nije uspjela biti zamijećena pa se činilo kako joj je suđeno biti tek sporedna ili gostujuća glumica. No do promjene sreće došlo je 1993. kada se počela snimati "Dadilja", serija koja ju je proslavila i po kojoj će zauvijek ostati upamćena. 

Serija je postigla instantni uspjeh, a njezin šarmantni lik ikona stila koji bi se mogao opisati kao trash-chic. Jarke boje, minice i uske opravice bili su njezin zaštitni znak, a publika ju je zbog toga voljela. Serija je svoj kraj doživjela 1999., a nakon nje Fran više nije uspjela postići uspjeh sličan dobu kad je glumila u seriji. 

Njezina karijera nije pretrpjela velike skandale i afere, ali je u privatnom životu Fran Drescher proživjela pravu oluju događaja koji su je nekoliko puta teško pogodili, ali ne i uništili.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Fran Drescher my life (@fran_drescher_my_life)

U siječnju 1985. dvojica pljačkaša provalila su u njezin stan u Los Angelesu. Dok je jedan premetao i pljačkao stan, drugi je naizmjence silovao Fran i njezinu prijateljicu držeći im pištolj prislonjen uz glavu. Franin suprug bio je prebijen, svezan i natjeran da svjedoči cijeloj sceni. Fran Drescher trebale su godine da se oporavi od toga tragičnog događaja, a još duže da o njemu progovori u javnosti. 

Poznata je po tome kako je priznala da se s tom traumom mogla nositi samo tako da nešto nauči iz tog iskustva i pretvori ga u nešto pozitivno. Tako je u intervjuu s Larryjem Kingom rekla kako joj je "cijeli život bio pretvaranje negativnosti u pozitivu."

Muškarac koji ju je silovao počinio je taj užasan zločin dok je bio na uvjetnom dopustu iz zatvora, nakon čega je ponovno uhićen i osuđen na dvije doživotne kazne. 

Druga je velika trauma Fran Drescher pogodila 1996. kada se službeno razdvojila od muža, s kojim je razvod bio finaliziran tek 1999. Njezin bivši suprug izjasnio se kako je nakon dugogodišnjeg braka shvatio da je homoseksualac, a par je unatoč bračnom brodolomu ostao u prijteljskim odnosima te su dugo poslovno surađivali. 

"Naša ljubav je jedinstvena, rijetka i beskrajna. Osim kada je iritantan", rekla je o svom bivšem suprugu Fran jednom prilikom. Nakon što joj se bivši izjasnio kao homoseksualac, Fran se aktivno uključila u grupe za promicanje prava LGBTQ zajednice. 

Sljedeći ljubavni promašaj Fran je doživjela s političarom Shivom Ayyaduraijem, s kojim se nije formalno vjenčala, ali je par organizirao svojevrsnu duhovnu ceremoniju vjenčanja. Ipak, ni ta ljubav nije potrajala pa su se rastali dvije godine kasnije. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#ilsorrisodifrandrescher

Objavu dijeli Fran Drescher my life (@fran_drescher_my_life)

Iako se protiv svega borila pozitivnošću, to joj nije pomoglo da teško ne oboli. Fran je tako 2000. dijagnositiciran rak grlića maternice, zbog kojeg je trebala proći zahvat histerektomije. Nakon što joj je izvađena maternica, Fran je proglašena potpuno zdravom. Nikada nije imala djece. 

Danas Fran izgleda nešto punašnije no što smo ju navikli gledati u seriji "Dadilja", no pozitivnom energijom i srećom jednako zrači. Širok osmijeh ne skida s lica, a mirovina i samozatajan život nakon svih drama koje je proživjela itekako joj odgovaraju.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) Kate Middleton i princ William (Foto: Getty Images) +2 Kate Middleton i princ Harry (Foto: Getty Images) Celebrity Nakon tjedan dana čekanja: Kate Middleton i princ William napokon su upoznali nećaka Archieja!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene