Tužna vijest

Preminula najomraženija zvijezda velikih ekrana, zbog nje je publika u kinima vikala "ubij je!"

Louise Fletcher i Jack Nicholson Louise Fletcher i Jack Nicholson Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Louise Fletcher i Jack Nicholson Louise Fletcher - 3 Louise Fletcher - 1 Louise Fletcher - 2 Louise Fletcher - 4 +0 Louise Fletcher - 5 Galerija

Louise Fletcher preminula je u dobi od 88 godina u svom domu u Francuskoj, okružena članovima obitelji.

Američka glumica Louise Fletcher, koja je dobila Oscara za ulogu u filmu "Let iznad kukavičjeg gnijezda“ iz 1975. godine, preminula je u 89. godini života, izvijestio je Associated Press.

Louise je preminula u snu okružena obitelji u svom domu u Montdurausseu u Francuskoj, rekao je novinskoj agenciji njezin agent David Shaul. Njezin sin Andrew Bick je za Hollywood Reporter potvrdio da je preminula prirodnom smrću, nakon što je preživjela dvije borbe s rakom dojke.

Glumica je 1976. godine osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu za ulogu nemilosrdne medicinske sestre Mildred Ratched u Foremanovoj adaptaciji istoimenog romana Kena Keseya iz 1962. godine. Film je te godine osvojio i nagrade za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog glumca i najbolji scenarij.

U svom govoru te večeri koristila je američki znakovni jezik kako bi zahvalila svojim gluhim roditeljima, a zahvalila se i publici što je mrzi. Njen prikaz ovog lika bio je toliko nezaboravan da je platforma Netflix 2020. godine po njemu napravila seriju "Ratched“ koja prati priču medicinske sestre koja postane negativac.

Sestra Ratched nalazi se u samom vrhu najupečatljivijih filmskih negativaca, rame uz rame s Hannibalom Lecterom, vješticom iz Čarobnjaka iz Oza, Darthom Vaderom i Normanom Batesom, a prilikom premijere filma publika je tijekom jedne od ključnih scena, ustala sa stolica i počela vikati "Ubij je!“.

(Hina)

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Cara Delevingne Cara Delevingne Cara Delevingne Cara Delevingne +27 Cara Delevingne Zanimljivosti Mislila je da neće doživjeti ni 30 godina, a zbog njezinih novih uznemirujućih fotki svi plaču!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Borna Sosa - 7 Borna Sosa - 4 Borna Sosa - 8 Borna Sosa - 10 +26 Borna Sosa - 3 Celebrity Pogledajte kako je mlađahni Borna Sosa šarmirao našu poznatu voditeljicu na turskom jeziku: ''Ti si tako lijepa, volim te''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene