Slavni Irci

ONI ĆE UŽIVATI Ponosni Irci koji danas slave svoj dan!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Danas je Dan sv. Patrika, a ovi slavni Irci sigurno će to proslaviti na vrlo poznati irski način.

Danas se obilježava Dan svetog Patrika, zaštitnika Irske. Naravno, to je državni praznik u toj zemlji, a mi vam predstavljamo poznate Irce koji će zasigurno na pravi način nazdraviti ovom danu.

Pogledaj i ovo showbuzz VIŠE SE NE SKRIVA Prve snimke: Jamie Dornan pojavio se na filmskom setu

Saoirse Ronan

Ima samo 21 godinu, a već je dvaput bila nominirana za Oscara, uključujući ovogodišnjeg Oscara. Glumi od svoje devete godine, a ove godine debitirala je i na Broadwayju. Iako je zapravo rođena u New Yorku, roditelji su joj Irci, a i sama je odrasla tamo.

Michael Fassbender

Još jedan ovogodišnji kandidat za Oscara, poznati glumac trenutno u blockbusteru 'X-Men' glumi mlađu verziju Magnetoa, kojeg je bio utjelovio legendarni Ian McKellen. Kao i Ronan, nije rođen u Irskoj, ali je tamo odrastao. Rođen je Njemačkoj, a većinu ljetnih praznika upravo je tamo provodio.

Jamie Dornan

Najpoznatiji po utjelovljenju Christiana Greya u filmu 'Pedeset nijansi sive', Dornan je rođen u Sjevernoj Irskoj, te je odrastao u Belfastu. Kada ne snima filmove na lokacijama, i dalje sa svojom ženom i djecom često provodi vrijeme u Irskoj.

Colin Farrell

Jedan od najpoznatijih irskih glumaca zasigurno je Colin Farrell, koji se probio u Hollywoodu još prije 16 godina. Rođen je u Dublinu, a iako živi u Los Angelesu skoro dva desetljeća, svoj prepoznatljivi naglasak nije izgubio.

Bono

Zasigurno najpoznatiji Irac je frontmen grupe U2. Bono je rođen u Dublinu, te čitavo djetinjstvo proveo u Irskoj, gdje je upoznao i ostale članove legendarnog benda. Veliki je aktivist i humanitarac, a čak je uvršten u popis 100 najvećih Britanaca, iako je zapravo Irac.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene