tužna vijest

Preminula nagrađivana glazbenica Irene Cara, za svoj najveći hit iz kultnog filma osvojila je i Oscara!

Irene Cara - 3 Irene Cara - 3 Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Irene Cara - 2 Irene Cara - 4 Irene Cara - 1 Irene Cara - 5 Irene Cara - 6 +0 Irene Cara - 3 Galerija

Irene Cara, poznata po pjesmama "Flashdance" i "Fame", preminula je u svojem domu u dobi od 63 godine.

Oscarom i Grammyjem nagrađena glazbenica Irene Cara umrla je u dobi od 63 godine, izvijestila je njezina publicistkinja.

Cara je široj publici bila najpoznatija po koautorstvu i izvedbi pjesme "Flashdance... What A Feeling", za što je osvojila Oscara za najbolju originalnu pjesmu i dvije nagrade Grammy za najbolji originalni album napisan za film i tv specijal te za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu 1984.

Proslavila se 1980. kad je dobila ulogu u mjuziklu Fame. Nakon što je prvobitno odabrana za plesačicu, za nju je napisana uloga Coco Hernandez te joj je povjereno da otpjeva naslovnu pjesmu.

Njezina publicistica, Judith Moose vijest je objavila na Carinom službenom Twitter računu u subotu.

"Ovo je apsolutno najgori dio posla publicista. Ne mogu vjerovati da moram ovo napisati i objaviti ovu vijest", napisala je među ostalim publicistkinja u objavi u kojoj stoji i da je Irene Cara umrla u svome domu na Floridi te da je uzrok njezine smrt još nepoznat.

Cara je rođena u njujorškome Bronxu 1959. godine.

Radila je na televiziji i u kazalištu prije nego što je dobila glavnu ulogu u glazbenoj drami "Sparkle" 1976. godine.

S obzirom na golem talent vrlo brzo se vinula među zvijezde te postigla međunarodnu slavu izvedbom naslovne pjesme u filmu "Fame", a za istu je ulogu nominirana i za Zlatni globus za najbolju glumicu.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Saša Zalepugin mlađi - 1 Saša Zalepugin mlađi - 2 Saša Zalepugin mlađi - 3 Saša Zalepugin mlađi - 4 +25 Ljubica Jović Celebrity Saša Zalepugin je s prvom suprugom dobio dvojicu sinova, a jedan je član jednog od najdugovječnijih bendova bivše države!

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Iva Majoli - 1 Iva Majoli - 3 Iva Majoli - 4 Iva Majoli - 5 +24 Iva Majoli - 6 Celebrity Iva Majoli javila se s egzotične lokacije u badiću koji otkriva više od očekivanog: "The body!"

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene