Sjećate li se njih?

VIDEO Najerotičniji filmski parovi bivše Jugoslavije

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Seks je uvijek bio važan dio u kinematografiji bivše Jugoslavije. Gotovo da nije bilo filma s barem jednom scenom za pamćenje.

Bilo bi puno lakše nabrojati filmove bivše Jugoslavije u kojima nije bilo seksa i obnaživanja. Upravo zbog takvih scena neki su glumci i glumice postali prave ikone.

Pogledaj i ovo showbuzz Ljepota ne stari Za njima je uzdisala cijela Jugoslavija: Ovako izgledaju danas!

Za njima je uzdisala cijela Jugoslavija: Ovako izgledaju danas!

Za njima su uzdisali muškarci i žene, a scene su kojima su vodili ljubav postale su antologijske.

Teško ih je navesti sve. Odlučili smo se za tri filmska para koja su erotiku u filmovima bivše Jugoslavije podigli na višu razinu.

Dom za vešanje

Emir Kusturica snimio je 'Dom za vešanje' 1988. godine. U Cannesu 1989. godine dobio je nagradu za najbolju režiju. Film je tužna ljubavna priča između Perhana i Azre koje su tumačili Sinolička Trpkova i Davor Dujmović. Jedna od najupečatljivijih i najerotičnijih scena iz filma svakako je ona u kojoj Perhan i Azra plitaju na vodi i izmjenjuju nježnosti.

Haloa - praznik kurvi

Film Lordana Zafirovića iz 1988. podigao je svojevremeno veliku prašinu zbog eksplicitnih scena seksa. Neda Arnerić i Ranko Zidarić ovim su filmom zaradili titule jednog od najerotičnijih filmski parova. Neda Arnerić nagrađena je i 'Zlatnom arenom' za najbolju žensku ulogu. Bračni par iz Njemačke – sredovječni Manfred i njegova puno mlađa supruga Meira, porijeklom Zagrepčanka, ljetuju na Hvaru. Odsjeli su u kući gospođe Marije, između čijeg sina i Meire vrlo brzo dolazi do erotskih iskri. Scene seksa Nede Arnerić i Ranka Zidarića dugo su pamtili svi oni koji su pogledali film.

Kiklop

Antun Vrdoljak snimio je 'Kiklopa' 1982. godine. U filmu glume Mira Furlan i Frano Lasić. Erotske scene između njih, točnije njihovih likova, Melkiora Tresića i gospođe Enke prepričavale su se još dugo. Lijepa Mira Furlan glasila je za jednu od najljepših žena u bivšoj Jugoslaviji, a mladi Frano Lasić koji je tek započinjao svoju karijeru postao je preko noći miljenik ženskog dijela publike. 

Svakako treba spomenuti i film 'Lepota poroka' Živka Nikolića u kojoj glavnu ulogu tumači Mira Furlan. I taj film sadrži vrlo erotične scene. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene