dugo je o tome šutjela

Potresna ispovijest zvijezde popularne kriminalističke serije: "Silovao me prijatelj, učinila sam što moram kako bih preživjela"

Mariska Hargitay Mariska Hargitay Profimedia 1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Mariska Hargitay - 6 Mariska Hargitay - 4 Mariska Hargitay - 3 Mariska Hargitay - 1 Mariska Hargitay - 2 Mariska Hargitay - 5 Richard Belzer i Mariska Hargitay Mariska Hargitay - 2 Mariska Hargitay - 3 Mariska Hargitay - 4 +6 Mariska Hargitay - 5 Galerija

Mariska Hargitay napisala je esej u kojem je prepričala svoje potresno iskustvo iz mladosti.

Američka glumica i zvijezda serije "Zakon i red: Odjel za žrtve" Mariska Hargitay (59) za časopis People napisala je esej u kojem je iznijela svoju potresnu ispovijest.

Glumica je otkrila kako ju je prijatelj silovao kad je imala 30 godina te je prepričala i kako se izborila s tom traumom.

"Nije uopće bilo seksualno. Bila je to dominacija i kontrola. Nadmoćna kontrola. Bio mi je prijatelj. A onda više nije. Pokušala sam se na sve načine izvući iz toga. Pokušala sam zbijati šale, biti šarmantna, postaviti granice, reći ne. Zgrabio bi me za ruke i držao. Bila sam prestravljena. Nisam htjela da to eskalira do nasilja. Znam da je to već bilo seksualno nasilje, ali sam se bojala da će postati i fizički nasilan. Jednostavno bih se smrzla, što je čest odgovor na traumu, kada za žrtvu ne postoji način za bijeg", napisala je glumica.

Priznala je i kako je tada umanjivala važnost napada te je sve pokušavala potisnuti kako bi lakše prebrodila traumu.

"Učinila sam što moram kako bih preživjela", istaknula je.

Prisjetila se i kako je suprugu Peteru Hermannu, s kojim je u braku od 2004. godine, rekla da to nije bilo silovanje, a osvijestila je da ipak jest kada je počela više pričati o tome što je proživjela.

"Iskustvo je bilo užasno, ali ono me ni u najmanjoj mjeri ne definira", zaključila je Hargitay, koja je kasnije osnovala vlastitu zakladu Joyful Heart, koja pomaže zlostavljanoj djeci te žrtvama seksualnog i obiteljskog nasilja.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Mirta Zečević - 1 Mirta Zečević kao Saška - 1 Mirta Zečević kao Saška Mirta Zečević - 2 +9 Mirta Zečević kao Saška - 4 Nekad i sad Utjelovila je upečatljivu Sašku s ožiljkom u našoj hit-seriji, a danas izgleda potpuno drukčije i živi u drvenoj kućici izvan urbane sredine!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Tony Cetinski - 4 Tony Cetinski - 6 Tony Cetinski - 7 Tony Cetinski - 8 +27 Tony Cetinski sa sinom Nekad i sad Pogledajte kako izgleda sin Tonyja Cetinskog, osvanule su njihove rijetke zajedničke fotografije!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene