Nije joj bilo lako

Dok joj se divio cijeli svijet, njoj su se redale osobne tragedije, a dugo se sramila govoriti o opakoj bolesti koju je pobijedila

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Marcia Cross u novom intervjuu progovorila je o svojoj bitki s analnim karcinomom i važnosti osvješćivanja javnosti o toj opakoj bolesti.

Glumica Marcia Cross (58), koja se proslavila u serijama "Melrose Place" i "Očajne kućanice", u studenom 2017. godine otkrila je da boluje od analnog karcinoma, jedne od najagresivnijih vrsta raka.

Pogledaj i ovo Marcia Cross Dugo je nije bilo Pamtimo ju po ulozi okrutne zlice u hit-seriji, a za tragedije koje su ju pogodile rijetki znaju: "Nije se bilo lako vratiti u normalu"

Njezina bolest zadnje dvije godine je u remisiji, a glumica je sada za časopis People progovorila o teškom oporavku.

"Ja sam prava sretnica, ali mom se tijelu nije bilo lako vratiti u normalu. Moje novo normalno je to što sam puno izbirljivija kad je riječ o prehrani i bolje se brinem o sebi", kazala je glumica koja je prvi put o svojoj bolesti progovorila kada je već završila s tretmanima kemoterapije.

"Nisam imala plan postati glasnogovornica za analni karcinom. Htjela sam nastaviti dalje sa svojim životom i karijerom. No dok sam prolazila kroz to, stalno sam čitala o ljudima koji se srame, skrivaju i lažu o svojoj bolesti, a čak ni doktorima nije bilo ugodno govoriti o tome", prisjetila se glumica kojoj je zatim postala misija promijeniti javni dijalog o analnom karcinomu kako bi se oni koji boluju od njega osjećali barem malo ugodnije.

"Ja se uopće toga ne sramim. Velika sam obožavateljica anusa i imam puno poštovanja prema toj rupici koja čini naše živote ugodnima. Vjerujem da je destigmatizacija pravi put. Svi to imamo i to nije ništa čega se treba sramiti", ispričala je glumica koja je i prije raka proživjela neke osobne tragedije.

Cross je osam godina bila u vezi s 25 godina starijim glumcem Richardom Jordanom. On je preminuo 1993. od tumora na mozgu i trebalo joj dugo vremena da preboli njegovu smrt.

Glumica se 2006. godine udala za brokera Toma Mahoneyja, a ubrzo nakon što su se vjenčali Marcia je otišla na umjetnu oplodnju. Par je 2007. godine dobio kćeri, blizanke Eden i Savannah, malo prije glumičina 45. rođendana.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli MARCIA CROSS (@reallymarcia)

No dvije godine kasnije njezinu mužu dijagnosticiran je rak grla i doktori su sumnjali da je povezan s istom vrstom HPV-a kao i njezin karcinom. Glumica je istaknula da još više cijeni svoj život otkako su se ona i muž suočili s teškom bolešću.

"Tako sam zahvalna što sam živa i dobro te mislim ako mogu pomoći i dati taj dar još drugoj osobi tako da ju potaknem na pregled, onda sam učinila nešto", zaključila je kasnije u jednom intervjuu.

Danas s obitelji živi mirnim i povučenim životom, daleko od holivudskog glamura, no svako toliko pojavljuje se u medijima kako bi osvijestila javnost o bolesti s kojom se izborila.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Megan Fox (Foto: Profimedia) Celebrity Zgodna glumica šokirala prečudnom haljinom, sićušne trake jedva su prekrile strateške dijelove!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene