umrla sa samo 27 godina

Teška ljubavna priča tragično preminule pjevačice čiju je tugu vjerno dočarala naša glazbenica, a sličnost je nevjerojatna

Lu Jakelić - 2 Lu Jakelić - 2 Nova TV 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Lu Jakelić - 2 Lu Jakelić - 5 TLZP: Lu Jakelić kao Amy Winehouse Lu Jakelić - 3 Lu Jakelić - 4 Lu Jakelić - 6 +0 Mia Kovačić i Lu Jakelić Galerija

Amy Winehouse stvarala je glazbenu karijeru kada je upoznala Blakea Fieldera-Civila, a njihova turbulentna veza uznemiravala je njezinu obitelj i javnost. Poslije fantastičnog nastupa Lu Jakelić, koja ju je utjelovila u showu ''Tvoje lice zvuči poznato'', prisjetili smo se njezine teške ljubavne priče.

Četvrta emisija showa "Tvoje lice zvuči poznato" donijela nam je nove sjajne transformacije glazbenih legendi, među kojima ih se nekoliko istaknulo među boljima. Među njima je bila i pjevačica Lu Jakelić, koja je očarala sve svojom preobrazbom u pokojnu Amy Winehouse.

Pogledaj i ovo Renata Končić Minea - 3 Ljepotica u bijelom Minea u haljini s golim ramenima i neobičnim rukavima osvanula u stilu holivudske dive, o ovom će se izdanju još pričati sigurno

Od glasa do stasa, Lu je gotovo do najsitnijeg detalja utjelovila Amy kada je pjevala njezinu pjesmu "Back to Black", toliko da su je mnogi gledali u čudu i pitali se tko se to zapravo pred njima nalazi, jer sličnost je bila nevjerojatna. Izgled lica, frizura i odjeća bili su baš poput Amynih, ali sve je očarao trenutak u kojemu je Lu počela pjevati te poznata boja Amyina glasa. 

Osim gledatelja pred malim ekranima, bez riječi je ostao i žiri showa.

"Rekao bih svašta da nisam ostao bez teksta. Ti si vokalno fenomenalna, ti si besprijekorna kao Amy", poručio je Lu Goran Navojec.

"Bila si božanstvena - jakelitastična", zaključila je Nives Celzijus.

Pjevačica Amy Winehouse imala je samo 27 godina kada je preminula 23. srpnja 2011. u Londonu, a vijest je šokirala njezinu obitelj, prijatelje i obožavatelje. 

Amy, koja je umrla od trovanja alkoholom, nije ostavila oporuku, pa su njezino bogatstvo od 5,3 milijuna dolara naslijedili njezini roditelji Mitch i Janice. Njezin bivši muž, glumac Blake Fielder-Civil (38), od kojeg se razvela 2009., nije dobio ništa. 

No onda je Blake odlučio osam godina nakon njezine smrti tražiti svoj dio od 1,8 milijuna dolara smatrajući da ima puno pravo na to. Glumac je istaknuo da ima puno pravo na mjesečni džeparac jer je Amy napisala neke od najvećih hitova dok su bili šest godina zajedno. 

Prema pisanju stranih medija, Winehouse je dala Fielder-Civilu 450.000 dolara u trenutku kada su se razveli, a ako su oboje s time bili zadovoljni i to je bio dogovor, onda on nakon svega nema pravo tražiti nikakve dodatne novčane iznose. Bezosjećajni zahtjev, kako ga je nazvala javnost, šokirao je Amynu obitelj. 

Mnogi smatraju da Blake nema pravo ni na što jer je njihova veza bila užasna i turbulentna te su vijesti o njihovu odnosu često bile uznemirujuće. 

Inače, Amy je upoznala glumca 2005. u pubu u Londonu kada je bila u ranoj fazi svoje glazbene karijere, a on je radio kao asistent u videoprodukciji. Par se upoznao igrajući skupa biljar i slušajući jukebox i tada je Fielder-Civil bio u vezi s drugom ženom. No mjesec dana kasnije on i Winehouse bili su u vezi. 

Pjevačica je tetovirala na prsa njegovo ime, dok je on njezino iza uha. Ipak, šest mjeseci kasnije njihova se romansa raspala kada je Blake odlučio da želi prekid i vratio se bivšoj curi. Ubrzo nakon toga Amy je progovorila za britanske medije i otkrila da iza sebe ima loše razdoblje. 

"Bila sam stvarno depresivna. Bila sam zaljubljena u nekog i to se raspalo. Puno toga ima veze s lošim izborima  i bojaznima. Oboje smo krivi za prekid", ispričala je pjevačica. Tada je počela više piti kako bi blokirala bol. Menadžment ju je nagovorio da ode na odvikavanje, no to nije dugo potrajalo. 

"Pitala sam tatu misli li da trebam ići. Rekao je ne, ali da bih trebala pokušati, pa sam to i učinila, na samo 15 minuta. Ušla sam i rekla 'bok', a potom objasnila da pijem jer sam zaljubljena i uništila sam vezu. Tada sam otišla", ispričala je Amy. 

Winehouse je odlučila nastaviti piti i liječiti svoje slomljeno srce radeći i u tom razdoblju napisala je većinu pjesama svog hit-albuma "Back to Black". "Pjesme na albumu su iz razdoblja kada sam imala veliku zbrku u glavi. Doslovno sam dosegnula dno. Mrzim koristiti takvu frazu jer sam sigurna da ću u nekom trenutku potonuti i dublje. No bila sam klinički depresivna i uspjela sam dobiti nešto na što sam ponosna iz nečega što je bilo užasno", rekla je pjevačica. 

Početkom 2007. Winehouse je prekinula kratku romansu s izvršnim radijskim urednikom Alexom Jonesom-Donnellyjem, a onda je u njezin život ponovno ušetao Blake. Ovoga puta njihova je veza bila još destruktivnija i uvukla se u sva područja njihova života. 

Glumac je upoznao Amy, koja je ranije konzumirala samo travu, s teškim drogama, što je svojedobno i sam javno priznao. "Napravio sam najveću grešku u životu što sam uzimao heroin pred njom. Upoznao sam ju s heroinom, crackom i samoozljeđivanjem. Osjećam se i više nego kriv", rekao je Blake 2008. 

Par je postao poznat po javnim svađama i fizičkim obračunima, ali i po groznom ponašanju. Tijekom jednog žestokog sukoba Amy su fotografirali prekrivenu ogrebotinama i modricama te s krvlju na cipelama. No pjevačica i glumac u tome nisu vidjeli problem te su u travnju 2007. objavili da su se zaručili. 

Vijest je šokirala njihove obitelji i Amyne obožavatelje, a par se mjesec dana kasnije vjenčao u Miamiju. U lipnju 2007. Winehouse je šokirala tijekom intervjua kada je pokazala riječi "Volim Blakea" ("I love Blakea") na trbuhu koje je urezala oštrim dijelom ogledala. Dva mjeseca kasnije Amy je završila na ispumpavanju želuca nakon što je pretjerala s koktelom droga sastavljenim od heroina, ketamina, kokaina i ecstasyja.

No tu nije bio kraj šokantnim događanjima u njezinu životu. Blake je uhićen jer je napao vlasnika puba, a pokušao se izvući iz toga podmićivanjem svjedokinje koja nije na to pristala. 

Glumac je dobio 27 mjeseci zatvorske kazne, a za to vrijeme je Winehouse prodavala milijune albuma, osvojila pet glazbenih nagrada Grammy. Svoje nagrade je posvetila roditeljima i Blakeu. No onda je Amy dala novu priliku rehabilitaciji, i to u karipskoj državi Saint Lucia, te je shvatila koliko je njezin brak bio toksičan. 

Fotografi su ju tamo uhvatili kako se mazi s glumcem Joshom Bowmanom. "Zasad sam odlučila zaboraviti da sam udana", rekla je pjevačica. Blake je ubrzo nakon izlaska iz zatvora tražio razvod zbog preljuba, a naveo je i da je shvatio da je nepodnošljivo živjeti sa zvijezdom. Razveli su se u srpnju 2009. 

Amy se nakon toga nastavila boriti s ovisnošću o alkoholu, a njezina europska turneja otkazana je nakon fijaska u Beogradu. Naime, bacila je svoj mikrofon na tlo i otišla s pozornice. Mjesec dana kasnije pjevačicu je njezin tjelesni čuvar Andrew Morrison našao mrtvu u njezinoj spavaćoj sobi. 

Obdukcija je pokazala da je Winehouse umrla od trovanja alkoholom. "Ja sam i više nego neutješan... moje suze nikad se neće osušiti", rekao je Blake kada je saznao za njezinu smrt. 

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Garner (Foto: AFP) Ben Affleck i Jennifer Garner (Foto: Profimedia) Bradley Cooper i Jennifer Garner (Foto: Profimedia) Bradley Cooper i Jennifer Garner (Foto: Profimedia) +1 Bradley Cooper i Jennifer Garner (Foto: Instagram) Celebrity Dok većina njezinih kolegica pegla svoje fotke, ona se u badiću ne srami pokazati svoje male "nesavršenosti"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene