Otkrio detalje

Boris Novković: 'Tamara je stvarna, to je bila jedna tragična ljubav'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Boris Novković u intervjuu za DNEVNIK.HR otkrio je kako je nastala pjesma o Tamari, gdje je otkrio Tonyja Cetinskog te kako je došao na ideju za Severininu pjesmu 'Moja štikla'!

Glazbenik Boris Novković pred kamerama Dnevnik.hr-a otkrio je brojne zanimljivosti iz svog glazbenog, ali i privatnog života. Naime, Boris trenutačno radi na novom albumu, a promijenio je i diskografsku kuću te otišao u Hit Records.

>> Kakva kraljica! Beyonce skočila s nebodera

Pogledaj i ovo Luciano Plazibat kao Severina, TLZP - 7 Znaju se od prije Severina poslala poruku našem plesaču koji ju je utjelovio, ispunila mu je želju koju je priznao prije nastupa!

'Živimo u jednoj stalnoj tranziciji, svijet ide naprijed, a posebno kad je diskografija u pitanju, jedna tehnološka promjena. Danas se sve streama, sve ide drugačije. Mene je zanimao pogled na budućnost i od svih diskografskih kuća vizije Hit Recordsa su mi se učinile najboljima', objasnio je Boris.

No, osim toga progovorio je i kako je napravio skladao glazbu za Severinin hit 'Moja štikla', kako je otkrio Tonyja Cetinskog te je li mu dosadilo pjevati pjesmu koja ga je proslavila - 'Tamaru' ili 'Kuda idu izgubljene djevojke'.

'Iskreno, nije mi dosadilo izvoditi pjesmu 'Kuda idu izgubljene djevojke', ima ona neku magiju, to je ono što se izvođačima dogodi u karijeri da imaju tu jednu pjesmu koja je njihova osobna karta, ali ne u nekom lošem smislu. Ta pjesma ima tu magiju u smislu da klinci koji imaju 6,7 godina znaju tekst, a nisu ni bili u planu kad je izašla', otkrio je Boris


Ispričao je i kako je nastala pjesma te je li Tamara stvarna: 'Pjesma je nastala jednostavno, tad sam bio klinac, tinejdžer, imao sam 17 godina. Napravio sam pjesmu, ali sam imao problem s tekstom jer sam tad pisao sve pjesme na engleskom. Nazvao sam prijatelja koji mi je došao pomoći i skupa smo sjeli. Uzor nam je bio jedan prijatelj koji je doživio jednu tragičnu ljubav za zaista jednom Tamarom i tako je nastao tekst'.

I prije nego što je snimio svoju prvu pjesmu, tijekom 1980-ih godina napisao je i neke hitove za poznate glazbenike.

'Ja sam onako bio buntovni klinac iz svoje sobe pa mi se znalo dogoditi da su glazbenici znali dolaziti kod nas pa bi me stari zvao da nešto odsviram i tako je i krenulo. Tad je bio aktualan Alen Slavica, Srebrna krila, eto stvorio svoj neki mali opus dok nisam bio punoljetan', otkrio je. Valja istaknuti kako je tijekom svoje karijere skladao i za Crvenu jabuku, Tajči, Tonyja Cetinskog.



Morali smo ga upitati i kako je nastao Severinin hit 'Moja štikla' za koju je pisao glazbu: 'Sa Severinom je bila slučajna situacija, ja sam bio godinu dana ranije na Eurosongu s pjesmom 'Vukovi umiru sami', ostvarili smo 10. mjesto i onda sam iduće godine da popravim plasman, napisao sam pjesmu, imao sam glazbu, sjetio sam se Severine i njoj sam ponudio. Međutim, u mojoj osnovi to je bila pop moderna pjesma u kojoj se u jednom trenutku trebao dogoditi šok sa gajdama i ostalim instrumentima. Severina je htjela surađivati s Bregovićem i njegova verzija je bila cijela u etno điru i mislim da je to za Severinu bila sjajna stvar.'

Boris je ispričao i anegdotu kako je otrkio Tonyja Cetinskog i to dok je svirao na terasi jednog restorana. 'To je simpatična priča, ja sam iza sebe imao tri albuma i bio sam u Rovinju na odmoru i došao sam na jednu terasu gdje je uvijek netko svirao. Te večeri svirao je klinac, imao je dugu kosu, čuo sam fenomenalan vokal. Svirao je Presleyja, odmah sam pitao tko je to. Dogodila se i simpatična situacija da je Tony snimio prvi album s mojim ocem i Zrinkom Tutićem, oni su napravili dobar album, ali kako su oni to vidjeli u smislu njihove generacije pa album nije baš naročito prošao. Onda su Tonyjevi roditelji nazvali i ponudili mi da mu ja napravim novi album jer smo generacijski bliži. To je bio meni ogroman motiv da probam napraviti nešto nakon što je moj senior napravio, da probam biti bolji. Napravili smoj pjesmu 'Tebe ne bih mijenjao', koja je Tonyju bila odskočna daska, znao sam da će uspjeti, to mi je jako drago.'

Kako nam je spomenuo da je njegov otac radio na prvom Tonyjevom albumu, a on na onom punom uspješnijem, upitali smo ga je li ga smetala konstantna usporedba otac-sin s pokojnim Đorđem Novkovićem.

'Užasno me smetala usporedba otac-sin, to je na mene ostavilo jedan trag jer kad imaš 14, 15 godina, pišeš pjesme za druge, znaš da si sam to ostvario pa snimiš svoj prvi album pa rušiš neke rekorde u smislu tiraža i netko ti to počne osporavati, to zalazi u domenu friustracija. Zato sam ja i prvi album objavio samo pod imenom Boris. To je u dobrom dijelu pomalo ugrožavalo odnose otac-sin između mene i mog pokojnog oca jer sam ja, nažalost, nekad bio pretvrd prema njemu jer mi se to znalo spočitavati', otkrio je.

Boris nam je otkrio i tko ga svih ovih godina inspirira. ''Inspiriraju me moji idoli, glazbena Biblija iz koje sve počinje i vraća se - Beatlesi. Nisam imao priliku upoznati ga, ali dobio sam pismo naslovljeno na mene jer sam sudjelovao u jednoj akciji razminiravanja i dobio sam još i CD sa potpisom', rekao je.

Što je još Boris Novković otkrio pred kamerama Dnevnik.hr-a pogledajte u videu!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene