Puno je emocija!

Tri godine se čekalo na ovaj spektakl! Najveće hrvatske zvijezde zbog plemenitog cilja vratile su se na glavni zagrebački trg

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Pereža i Marija Miholjek , Želim život - 1 Mia Kovačić, Želim život - 1 Marija Miholjek, Želim život - 10 Petar Pereža i Marija Miholjek , Želim život - 4 Petar Pereža i Marija Miholjek , Želim život - 2 Igor Mešin, Želim život - 1 Mia Kovačić, Želim život - 4 Igor Mešin, Želim život - 3 Petar Pereža, Želim život - 4 Petar Pereža i Marija Miholjek , Želim život - 3 +17 Igor Mešin, Želim život - 3 Galerija

18. izdanje humanitarnog koncerta Želim život Zaklade Ana Rukavina i Nove TV vratilo se na glavni zagrebački trg i ponovno ujedinilo cijelu Hrvatsku u plemenitom cilju.

Humanitarni koncert "Želim život" vratio se na glavni zagrebački trg nakon pune tri godine čekanja i to u svom 18. izdanju te ponovno okupio neke od najvećih zvijezda domaće glazbene scene, kao i tisuće građane koji su se okupili za tu priliku.

Koncert u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV građanima na trgu, kao i gledateljima pred malim ekranima, donio je večer za pamćenje, a za to su se pobrinuli Prljavo kazalište, Vatra, Miroslav Škoro, Lidija Bačić, Damir Kedžo, Zsa Zsa, Feminnem, Luka Nižetić, klapa Cambi, Mile Kekin i Lorena Bućan, kao i voditeljski dvojac koji čine Renata Končić Minea i Frano Ridjan.

Na samom početku na pozornicu je izašlo legendarno Prljavo kazalište koje je zasviralo svoje najveće hitove i zagrijalo atmosferu na trgu, a koje je uz Zakladu i podržava njen rad od prvih dana.  

"Svi smo malo više ponosni nakon ovakvih večeri i lijepo je biti dio ovakve priče. Hvala puno što ste sve ove godine uz nas", poručio je svima frontmen benda Mladen Bodalec. 

Nakon njih na pozornici su zapjevali članovi klape Cambi, a onda je sve rasplesao Luka Nižetić kao i grupa Vatra. 

"Situacija je užarena, ljudi su došli punog srca i kad se sva ta srca spoje, dogodi se čudo", izjavio je Luka koji je nakon poziva odmah požurio u pozivni centar kako bi se javljao na pozive građana. 

Za malo žešći zvuk pobrinuo se Mile Kekin s kojim je publika pjevala u jedan glas, a onda se svima obratila i majka Ane Rukavine, Marija Rukavina.

"Svi ste s nama 17 godina, vratili smo se na trg nakon tri godine i sretni smo. Hvala za sve što činite, svaki poziv, svaki upis u registar. 168 dobrovoljnih darivatelja dalo je šansu za život 122 osoba u Hrvatskoj i 46 u svim zemljama Europe i svijeta. S nama je mlada žena koja je dala svoje stanice u Argentinu, ljudi! Volite se, volite svoje, to vam je najvrijednije. Danas mjesec dana je Božić, a sutra je 17 godina otkako je moja Ana preminula, sve mi se poklopilo. Miješaju mi se osjećaji i tuga i velika radost. Hvala vam!", izjavila je majka Ane Rukavine, gospođa Marija Rukavina.

Na pozornicu je potom stigao i Miroslav Škoro i donio zvuk Slavonije i tamburice, što je dodatno podiglo atmosferu među tisućama okupljenih građana, a nakon njega i grupa Feminnem, Damir Kedžo, Zsa Zsa, Lidija Bačić i Lorena Bućan. 

U program uživo uključivala su se i poznata lice Nove TV - Marija Miholjek, Petar Pereža, Mia Kovačić i Igor Mešin i dio atomsfere s Trga Josipa Bana Jelačića donosila u domove diljem Hrvatske koja je ujedinjena u plemenitom cilju. 

Humanitarni broj 060 9000 otvoren je do kraja prosinca, a na samu večer koncerta na pozive građana odgovarali su i osobno na njima zahvaljivali brojni uzvanici iz političkog i javnog života. Ovogodišnja novost bila su i javljanja uživo za društvene mreže pod voditeljskom palicom Valentine Baus, koja je prenosila atmosferu iza kamera te donosila zanimljive razgovore sa sudionicima događanja.

Koncert "Želim život'' svojevrsni je vrhunac humanitarne akcije Zaklade Ana Rukavina kojom se prikupljaju sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija te financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

Građani inicijativu mogu podržati do kraja prosinca, pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 0,66 eura (+ PDV) odnosno 5 kuna.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Shannen Doherty Shannen Doherty Shannen Doherty Shannen Doherty - 1 +23 Shannen Doherty - 2 Celebrity Brenda iz Beverly Hillsa vodi borbu s opakom bolesti i već se oprostila sa svima, a sada je objavila fotografiju kojom je sve očarala!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Jayden James Federline - 1 Jayden James Federline - 3 Jayden James Federline Jayden James Federline - 2 +27 Sean Preston Federline Zanimljivosti Pogledajte kako izgledaju sinovi Britney Spears, sada su odrasli i s njom ne žele imati posla zbog jednog razloga!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene