nikad prežaljeni pjevač

Prošlo je 17 godina otkad nas je napustio Toše Proeski: Ove njegove riječi zauvijek su se urezale u pamćenje fanova

Toše Proeski Petar Galebov/Pixsell

Toše Proeski tragično je preminuo 2007. godine, a u srijedu se obilježava sedamnaesta obljetnica smrti legendarnog pjevača.

U srijedu, 16.10., obilježit ćemo sedamnaest godina otkako nas je prerano napustio pjevač, ali prije svega humanist i izniman čovjek, Toše Proeski.

Toga jutra, 16.10.2007., kao da je sve zaista stalo. Teško je i danas nakon toliko godina pronaći riječi utjehe, jer svi će se složiti u jednome, još puno toga je bilo pred mladićem anđeoskog glasa.

Kao i svake godine do sada, njegovi sugrađani i brojni štovatelji, obići će njegovo posljednje počivalište.

U nedjelju 13.10. sa početkom u 10h u Makedonskoj pravoslavnoj crkvi (Nova cesta 178 u Zagrebu), biti će misa, a nakon čega će biti održan i spomen parastos.

Samoj misi prisustvovati će makedonski maratonci, koji će toga dana biti u Zagrebu, a već sljedećeg dana otići u Novu Gradišku.

Tamo će u čast Toši Proeskom upravo u ponedjeljak krenuti 17. Maraton ljubavi ispred Elektrotehničke škole, a predviđeno je da maratonci 16.10., u srijedu oko podneva stignu na groblje Gumenje, u Kruševo.

Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošu nije imao samo pohvale. Njegove riječi, "Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali te brojnih obožavatelja i štovatelja, koji su ga zavoljeli kroz njegovo glazbeno djelovanje.

I danas, sedamnaest dugih godina kasnije, Tošine riječi "Ve Sakam Site" (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

1/27 >> Pogledaj i ovo +23 Nekad i sad Gledateljima je najpoznatija po ulozi u seriji koja se godinama prikazuje, a evo kako izgleda izvan malih ekrana!

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Širi se bizarna snimka Justina Biebera i P. Diddyja, fanovi su šokirani onim što posrnuli reper radi: ''Je li moguće?''

Jeste li primijetili kako se imidž Ivane Kekin promijenio nakon što se kandidirala za predsjednicu Hrvatske?

Seksi prorez na haljini kćeri legendarnog glumca obznanila je i više nego što su prisutni htjeli!

Povezana vijest Celebrity Maja Šuput htjela se pohvaliti šminkom i frizurom, ali raskopčana košulja zasjenila je ovaj njezin plan!

Povezana vijest Celebrity E sad je sigurno! Ovim je detaljem Janko Popović Volarić svima odgovorio na pitanje je li u braku

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS