Istinita priča?

Sud donio odluku o hit-seriji koju Hrvati obožavaju: Žena koja je prikazana kao uhoda, može tužiti Netflix za 170 milijuna dolara!

Netflixova serija "Baby Reindeer" Profimedia 1/13 >> Pogledaj i ovo +2 Galerija

Serija "Baby Reindeer" podigla je veliku prašinu nakon što je ugledala svjetlost dana, a gledatelji su se potrudili naći "pravu" Marthu koja je navodno godinama uhodila autora Netflixove uspješnice. No sada je sud ipak odlučio da žena koja je prikazana kao Martha ima pravo tužiti streaming platformu.

Fiona Harvey, žena koja je bila prikazana kao prava Martha u hit Netflixovoj seriji "Baby Reindeer" ima pravo tužiti streaming platformu, kako je sud odlučio.

Prema sudu, Netflix se nije potrudio provjeriti priču koju je kroz seriju ispričao Richard Gadd, redatelj i glumac istoimene uspješnice.

U seriji je prikazana Martha (Jessica Gunning) koja uhodi i seksualno uznemirava Gadda, koji u seriji glumi Donnyja, a Fiona tvrdi da je to sve lažno. Iako je Gadd pokušao sakriti pravi identitet Marthe, ubrzo se saznalo da je riječ o Harvey, nakon čega je ona podnijela tužbu od 170 milijuna dolara jer ju je serija prikazala u krivom svjetlu te ju na taj način oklevetala.

Sudac Gary Klausner je u svojoj presudi istaknuo kako epizode serije započinju s rečenicom: "Ovo je istinita priča" te tako gledateljima predstavljaju priču kao činjenicu. Isto tako je sudac rekao da su postupci Marthe u seriji puno gori od onoga za što je Fiona optužena u stvarnosti.

"Postoji velika razlika između uhođenja i osude za uhođenje na sudu", rekao je on i dodao da postoje razlike između neprimjerenog dodirivanja i seksualnog napada, kao i između guranja i kopanja oči drugome.

"Dok su navodni postupci tužitelja za osudu, izjave tuženika su goreg stupnja i mogle bi proizvesti drugačiji učinak u umu gledatelja", istaknuo je.

Sudac je odbio zahtjev platforme za odbacivanje tužbe te su dopustili Fioni da podnese zahtjev za nanošenje emocionalne boli.

"Serija navodi da je tužiteljica osuđena kriminalka koja je seksualno i nasilno napala Gadda", rekao je sudac.

Inače, kako se u seriji navodi, glavna junakinja je autora uhodila godinama te mu slala neprimjerene poruke, upućivala mu neprimjerene dodire i pratila ga na svakom koraku. 

No Richard je ranije izjavio da nije htio da se u seriji navede da je sve snimljeno po istinoj priči, ali da je Netflix to zahtijevao.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Knoll se odvažila na hrabru promjenu izgleda, odrekla se zaštitnog znaka pa svima pokazala vještine zavodljivog plesa!

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Ovako je zgodni glumac demantirao glasine o razvodu s 23 godine starijom kolegicom, a onda je svima pokazao impresivne mišiće!

Svijet ga zna kao princa Williama, a ovo je lažno ime koje je koristio dok je bio na faksu!

Mate Rimac ima novu djevojku? Nevera je viđena u dvorištu njezine kuće, a postoje i njihove zajedničke fotografije

Fotografija glumice u toplesu raspametila ekipu na Instagramu, a komentira se još nešto baš uočljivo!

Povezana vijest Zanimljivosti Svijet ga zna kao princa Williama, a ovo je lažno ime koje je koristio dok je bio na faksu!

Povezana vijest Celebrity Glumica se udala za ženu nakon što je godinama ljubila muškarce, zavjete su izmijenile u našem susjedstvu!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS