Operacija londonski most

Otkriven tajni plan u slučaju smrti kraljice Elizabete, sve je dogovoreno do zadnjeg detalja u dokumentima koje javnost nikako nije smjela vidjeti

showbuzz DNEVNIK.hr

U javnost su procurili dokumenti takozvane "Operacije Londonski most" koji su otkrili detaljni plan sprovoda kraljice Elizabete II.

Dokumenti s detaljnim planom sprovoda britanske kraljice Elizabete II., takozvana "Operacija Londonski most", neočekivano su procurili u javnost.

Desetodnevni plan kraljičina pokopa dosad je bio poznat samo malom broju ljudi, a objavljen je na stranici POLITICO i britanska vlada će provest detaljnu istragu oko puštanja dokumenata u javnost, javlja Daily Mail.

Dokumenti su, među ostalim, da sve zastave u Velikoj Britaniji moraju biti spuštene na pola koplja najkasnije 10 minuta od službene objave kraljičine smrti na nacionalnoj televiziji, a javnosti bi se trebao obratiti njezin sin i nasljednik, princ Charles.

Također, glavne slike na svim vladinim i kraljevskim web stranicama te na računima na društvenim mrežama bit će promijenjene u crni transparent, a vladini dužnosnici neće smjeti biti aktivni na društvenim mrežama.

Uslijedit će misa zadušnica u katedrali Svetog Pavla koja, iako je planirana, treba izgledati spontano.

Sprovod bi se trebao održati tek 10 dana nakon kraljičine smrti, tijekom čega će biti proglašeni dani žalosti, a njezin lijes do tada će biti izložen u Buckinghamskoj palači i moći će ga posjetiti odabrane VIP osobe uz karte s naznačenim vremenom posjete.

Sam dan kraljičina pokopa bit će proglašen Nacionalnim danom žalosti, ali ne i praznikom, pa će, ako padne na radni dan, poslodavci moći samo odlučiti hoće li svojim zaposlenicima dati slobodno ili ne.

Sprovod će se održati u Westminsterskoj opatiji, a zatim će kraljica biti pokopana pored svojeg supruga princa Philipa u memorijalnoj kapelici kralja Georgea VI., u sklopu dvorca Windsor.

Dokumenti nisu otkrili kada bi se trebala održati krunidba princa Charlesa, a njegova majka okrunjena je 19 mjeseci nakon smrti svojeg oca.

1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Cro Cop pozirao s 18-godišnjim sinom koji je njegova slika i prilika, pratitelji mu poručili: "DNK test nije potreban"

1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Pogledajte koliko su operacije izmijenile omiljenu Charlotte iz "Seksa i grada", na najnovijim fotkama očito je da se malo zanijela

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS