tko će raditi na dvoru?

Kate i William traže novog zaposlenika, od njega zahtijevaju da posjeduje jednu posebnu vještinu

Kate Middleton, princ William Profimedia 1/39 >> Pogledaj i ovo +28 Galerija

Princ William i princeza Kate Middleton šire svoj tim u Kensingtonskoj palači.

Omiljeni kraljevski par trenutno je u potrazi za pomoćnim privatnim tajnikom kojem će mjesto rada biti London.

Uloga novog zaposlenika Kate Middleton i princa Williama bit će planiranje kraljevskih angažmana princa i princeze diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

''Ova uloga zahtijeva izvrsne komunikacijske i organizacijske vještine, uz dokazanu sposobnost izgradnje produktivnih odnosa sa širokim spektrom pojedinaca i institucija. Tijekom rada u ovom malom timu, imat ćete proaktivan i praktičan pristup, a potrebno je dobro razumjeti velšku zajednicu, vladu i poslovanje'', stoji u opisu posla.

No tu je i još jedna vještina koja se traži od zaposlenika. Naime, potrebno je da točno govori velški jezik. 

''Poznavanje velškog jezika je neophodno, poželjno u pisanom i govornom obliku'', dodali su.

Potencijalni kandidati imaju mogućnost prijave do 21. srpnja u ponoć.

Velški jezik je trenutno najbrže rastući manjinski jezik u svijetu. Globalni rast interesa za keltsku kulturu donio je i zanimanje za velški jezik tako da ga danas (poticani od službene politike i medija) uče i mnogi stanovnici Walesa sasvim različitog podrijetla.

Velški jezik je pripadnik britonske grane keltskih jezika. Govori se uglavnom u Walesu, nekim krajevima Engleske uz granicu s Walesom te u Patagoniji oko grada Trelewa gdje postoji nekoliko velških rudarskih kolonija.

Govornika velškog jezika ima i drugdje u svijetu, najviše u ostatku Velike Britanije, u SAD-u, Australiji i Novom Zelandu, 508 000 u Ujedinjenom Kraljevstvu (1991 census), ukupno u svijetu 537 870.

1/39 >> Pogledaj i ovo +35 Nekad i sad Ovu ženu znate kao jednu od najljepših glumica iz hit-serije, nažalost, bolest ju je potpuno promijenila

1/18 >> Pogledaj i ovo +14 Celebrity Ne može bizarnije ni golišavije: Grudi je omotala prozirnom folijom, a stražnjicu jedva prekrila mrežom!

Povezana vijest Celebrity Momčilo Otašević raspričao se o svojoj djeci, evo čemu se posebno veseli: "Ovo ljeto ću po prvi put u životu..."

Povezana vijest Celebrity Zvijezda hit-serije je gotovo neprepoznatljiva nakon impresivnog gubitka kila, a odmah su krenula i klasična nagađanja!

Povezana vijest Celebrity Kći jednog od najvećih supermodela na plaži pokazala da je dostojna nasljednica svoje majke

Povezana vijest Celebrity Ne može bizarnije ni golišavije: Grudi je omotala prozirnom folijom, a stražnjicu jedva prekrila mrežom!

Povezana vijest Celebrity Ne može bizarnije ni golišavije: Grudi je omotala prozirnom folijom, a stražnjicu jedva prekrila mrežom!

Povezana vijest Celebrity Mateo Kovačić pohvalio se kako uživa sa suprugom Izabel, a ona je pokazala poveći trudnički trbuh!

Povezana vijest Celebrity Poznati Hrvati ni usred ljeta ne odustaju od popularne špice, a znate li tko je ovaj markantni gospodin koji je ukrao svu pažnju?

Povezana vijest Celebrity Brad Pitt u susjedstvu dočekao neugodne vijesti, koje je u novinama objavila njegova i Angelinina biološka kći!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS