Zauvijek upamćena

Zbog njenog kobnog odlaska i 24 godine poslije tuguje cijela Hrvatska, a mnogima ni danas nije jasan jedan detalj tragedije

Ena Begović (Foto: Screenshot) screenshot 1/19 >> Pogledaj i ovo +8 Galerija

Ena Begović preminula je na današnji dan nakon tragične automobilske nesreće prije 24 godine, mnogima se i danas ne mire s njenom smrću.

Nikad prežaljena glumačka diva Ena Begović preminula je u tragičnoj automobilskoj nesreći prije točno 24 godine, a njezin lik i djelo ostali su nezaboravljeni sve do današnjih dana.

Na današnji dan 2000. godine, Ena je izgubila život na otoku Braču nakon što je automobil u kojem je bila jedna od putnica sletio u provaliju. Ozljede koje je zadobila bile su preteške i njezin je život nažalost bio izgubljen. Osim nje u automobilu su bili i Josip Radeljak Dikan, njihova kćer Lana, Enina majka Tereza, a upravljao je Radeljakov sin Leo.

Leo Radeljak oslobođen je krivnje, a za nesreću je bio kriv neispravan mijenjač na džipu. Mnogima do danas nije jasno kako su u automobilu svi preživjeli, ali lijepa glumica nije.

Svima je poznato da je Ena život izgubila na najgori mogući način, u vožnji od koje je imala veliki strah.

Bila je to smrt koja je šokirala hrvatsku javnost jer je samo nekoliko tjedana prije, glumačka diva ponosno pozirala s tek rođenom kćerkicom Lanom za jedan časopis, ne skrivajući sreću zbog udaje za Josipa Dikana Radeljaka te rođenja kćeri koju je toliko dugo priželjkivala.

Naime, krajem 90-ih godina Ena je bila osuđena na uvjetnu kaznu zatvore zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubio motociklist, a tada 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica završio je u komi i teškom stanju od kojeg se teško oporavio. Nakon toga njezin život više nije bio isti, a strah od prometnih nesreća i vožnje automobilom nikada nije svladala.

Nažalost, strah je proživjela još jednom i to posljednji put.

Ena je slovila kao jedna od najtalentiranijih i najljepših domaćih glumica te miljenica publike. Karijeru je započela u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika" koji joj je osigurao put ka slavi. Za nju u svijetu glume nisu postajale nikakve prepreke ili prezahtjevne uloge, a ni snimanje razgolićenih scena nije joj predstavljalo nikakav problem.

Bila je prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a po ulozi barunice Castelli u "Gospodi Glembajevima" ostat će zauvijek zapamćena.

Njezin život obilježila je romansa s Josipom Radeljakom Dikanom, a njezina lijepa kći danas ima 24 godine te je imala svega mjesec dana kad je ostala bez svoje majke.

Ena je imala mlađu sestru Miju koja se s njezinom smrću ni danas nije pomirila.

"Ena mi nedostaje do boli i natrag. Strašno. Kao kažu da će biti lakše s vremenom. To su uistinu smislili oni koji nisu prošli kroz nešto takvo", naglasila je.

"Svađale smo se jer sam se ja uvijek htjela igrati sa starijima, s njezinom ekipom. Uvijek sam htjela biti s njom, a stalno sam im svima smetala. Jednom me malo gurnula slučajno te sam glavom udarila o zid, još uvijek imam tu dva šava", ispričala je jednom za In magazin.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Supruga Matea Kovačića pokazala je sad već poveći trudnički trbuh, do prinove broje još malo: ''Preslatko!''

1/16 >> Pogledaj i ovo +12 Celebrity Preminula je glumica iz ''Bilježnice'', bolovala je od iste bolesti kao i njen lik u emotivnom filmu

Povezana vijest Celebrity Ponosna baka Mia Begović objavila je prvu fotografiju s unučicom u naručju: ''Duša moje duše''

Povezana vijest Celebrity Maja Lena Lopatny pokazala novorođenu kćerkicu i otkrila njezino neobično ime: "Dvije princeze i ponosni tata!"

Povezana vijest Nekad i sad Privatni život naše glumačke dive obilježili su nesretni brakovi i tragedija od koje se nikad nije oporavila: "Kažu da će biti lakše s vremenom, ali…"

Povezana vijest Celebrity Kako je propala jedna od najpoznatijih voditeljica na svijetu? Imala je sve, a onda se dogodio skandal od kojeg se nije oporavila

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS