za Dnevnik Nove TV

Organizator Ultre najavio iznenađenja na jubilarnom izdanju: "Napravit ćemo atmosferu koja je neviđena na ovim prostorima"

Dnevnik Nove TV donosi djelić atmosfere uoči početka 10. Ultra Europe festivala u Splitu, a organizator je najavio i iznenađenja.

Počinje Ultra Europe Festival u Splitu. Grad od jutra obilaze deseci tisuća posjetitelja, sve je spremno za pravi spektakl, a u niskom startu su i žurne službe.

Prva stanica partijanera bio je Ultra party brod kao zagrijavanje za noćni spektakl. Usprkos temperaturnom maksimumu, strpljivo se čekalo u redu za festivalske narukvice na splitskoj zapadnoj obali.

"Izgleda nevjerojatno. Vrijeme je lijepo i jako je toplo", rekao je za Dnevnik Nove TV Alex koji je u Split došao iz Njemačke.

"Tu sam zbog Topica, Armina Van Buurena...ma svih. Očekujem vrlo lijepo iskustvo", kazala je Anna iz Italije.

"A traže svako malo neke informacije, najbitnije im je kad će se red smanjit, kad se otvara stadion i kako mogu doć do busa za Omiš, do kampa di spavaju", otkrila je Paula koja radi na festivalu.

Očekivanja od desetog izdanja Ultra music festivala su vrlo visoka.

"Vidjela sam kako izgleda Ultra u Miamiju i to i očekujem. Mnogo glazbe i mnogo ljudi", rekla je Claudia iz Španjolske.

"Dobru glazbu, dobre vibracije i, nadam se, ne tako vruće vrijeme", očekivanja su Jaka iz Ujedinjenog Kraljevstva.

U odnosu na prethodne godine, Split danas ima slobodnih oko dvjesto apartmana, privatnog smještaja i kuća za odmor. Mnogi su Ultru iskoristili i za obilazak ostatka obale.

"Ne mogu opisati koliko je lijepo. Išao sam prvo u Zadar. Tamo sam bio jučer s prijateljima. Bilo je prelijepo i sad istražujemo Split. Samo ovih nekoliko metara ovdje za dobiti narukvice su nevjerojatni. Energija je nevjerojatna i želim je još", rekao je jedan od posjetitelja.

A kako ta energija ne bi prelazila granice reda, ova tri dana i noći policijske snage posebno će se angažirati.

"Intenzivirat će se i broj vozila i broj osoba na području Splita. Osim na mjestu javnog okupljanja, bit ćemo intenzivno nazočni u centru grada , posebno na onim lokacijama gdje će se okupljati veći broj mladih ljudi", objasnila je Antonela Lolić iz PU Splitsko-Dalmatinske.

Najviše će ih do nedjelje navečer i ponedjeljka ujutro biti na Parku mladeži. I to na četiri pozornice sa 64 DJ-a.

Uoči početka Ultre iz Parka mladeži u Splitu u Dnevniku Nove TV uživo se javila i reporterka Bruna Papić.

"Stadion se puni malo po malo, ali još uvijek je prerano za onu hrpu gostiju koja će ovdje večeras biti ispred glavne pozornice", poručila je reporterka, koja je o line upu i programu razgovarala s Joeom Bašićem, vlasnikom tvrtke koja je ekskluzivni nositelj licence festivala Ultra Europe za Hrvatsku.

Za početak je otkrio po čemu će se jubilarno 10. izdanje festivala razlikovati od onih prethodnih.

"Došao je i taj dan, 10 godina Ultre tu u Splitu. Mislim da je Ultra od početka bila naj sve - najjači, najveći, najbolji, najjača ekipa, najveća energija... Mislim da ćemo i ove godine dokazat da je ovo najbolja Ultra do sada. Mislim da je produkcija koja je tu neviđena, a imamo i još 30 posto više rasvjete, vatrometa i specijalne efekte. Bit će svakako iznenađenja, tu smo da iznenadimo cijelu publiku i da napravimo jednu atmosferu koja je neviđena na ovim prostorima", rekao je Bašić, a već je najavio i još veću Ulutru sljedeće godine.

A koliko su se hrvatski DJ-jevi ispromovirali kroz ovih 10 godine Ultre i koliko danas za njih ima mjesta na festivalu?

"Mi smo od prvog dana rekli da ovaj festival mora biti platforma za razvoj hrvatske glazbene scene, pogotovo za elektroničku glazbu, i od prvog dana smo dali veliku podršku lokalnim izvođačima. Ove godine možemo reć da imamo više od 20 izvođača, otvaramo festival s DJ-om iz Hrvatske, i mislim da smo ostvarili ono što smo htjeli od prvog dana, da mladi i ambiciozni DJ imaju mogućnost lairat se tu na Ultru i u svijetu", zaključio je Bašić, a što je još rekao za Dnevnik Nove TV, pogledajte u videu.

Ultra music festival u Splitu traje do nedjelje, a onda seli na otoke Brač, Hvar i Vis.

Povezana vijest Nekad i sad Prisjetite se kako je izgledala prva Ultra u Splitu: Na Poljudu je tada partijalo više od 100 tisuća ljudi!

Povezana vijest Zanimljivosti Split su uoči početka Ultre preplavili partijaneri iz cijelog svijeta, pogledajte kako izgleda grad!

1/13 >> Pogledaj i ovo +9 Nekad i sad Ivica Olić već 20 godina živi bračnu idilu s lijepom Njemicom, ona se zbog njega odrekla karijere, a nemamo je često priliku vidjeti

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 inMagazin Albina samo za In Magazin potvrdila novu vezu, opet ljubi nogometaša: ''Momak je super, na mjestu i to je najvažnije''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS