nepoznata prošlost

Mračna strana obiteljske povijesti supruge princa Charlesa krije brojne tragedije, ali i poveznicu s princezom Dianom

Camilla Parker Bowles (Foto: AFP) afp 1/9 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Camilla Parker Bowles u dalekom je srodstvu s kraljicom Elizabetom i princezom Dianom, a priče njezinih predaka nerijetko su tragične.

Supruga budućeg britanskog kralja, Camilla Parker Bowles, nasljednica je brojnih uglednih članova britanskoga društva, a među njezinim potomcima su vojvode, kraljevi, pa čak i britanski premijeri. Daily Mail je istražio obiteljsko stablo Charlesove supruge te su otkrili i tragične priče njezinih potomaka.

Zanimljivo je kako je u dalekom rodnom srodstvu čak i s kraljicom Elizabetom preko Johna Lyona, lorda od Glamsa (1544.-78.) te s princezom Dianom preko Williama, grofa od Albemarlea (1702.-54.).

Vojvotkinja od Cornwalla u rodu je s čak tri britanska premijera. U njezinom obiteljskom stablu je George Canning, bivši premijer Velike Britanije koji je 1827. godine iznenada preminuo zbog upale pluća. Alec Douglas-Home na vlasti je bio 363 dana do 1964. godine te je također daljnji rođak Charlesove supruge, a u rodu je i s Henryjem, Lordom Palmerstonom, koji je dvaput bio premijer u 19. stoljeću.

Veliki broj njezinih predaka preminuo je pod strašnim okolnostima. Lord Darnley, koji je bio u braku s kraljicom Mary, ubijen je 1567. godine kada je imao samo 20. Raznijeli su ga bačvom baruta dok se u svom domu navodno oporavljao od sifilisa. Tijelo su mu pronašli obješeno u obližnjem voćnjaku, a njegova je smrt i dalje poznata kao jedna od najnasilnijih u britanskoj povijesti te ubojicu nikada nisu pronašli.

John Lyon, koji je daleki rođak Camille i njezina supruga, slučajno je ubijen u uličnoj tučnjavi kada je imao 34 godine, a Roberta Douglasa, gospodar Mortona, nestao je kada je imao 23 godine te nikada nije pronađen. Pretpostavlja se kako su ga ubili gusari blizu britanske obale.

Pisac i filozof Marquis de Sade također je daleki rođak buduće kraljice, a poznat je po svojim erotskim djelima. Tematika njegovih djela uglavnom je seksualno napastovanje, seks, kriminal i sadizam. De Sade je proveo 32 godine u zatvorima te je bio i u mentalnim ustanovama. Sve do svoje smrti pisao je erotiku, a preminuo je u azilu 1814. godine.

Pretpostavlja se kako su u rodnom srodstvu Camilla i Karl Marx, a poveznica im je zajednički rođak Robert Campbell od Glenorchyja.

1/22 >> Pogledaj i ovo +18 Zanimljivosti Mnogi žale što je jedna od najljepših žena svijeta zbog obitelji napustila posao, detalje života sa zgodnim suprugom nikome ne otkriva

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS