''Najvažnije je što smo naučili!'''

Irmi je žao što je njezina MasterChef avantura završila: ''Bilo je teško prihvatiti da je kraj...''

Irmu Handžić Veledar, MasterChef Nova TV 1/22 >> Pogledaj i ovo +11 Galerija

Irma Handžić Veledar ispala je u posljednjoj epizodi MasterChefa. Na natjecanje je došla čak iz daleke Amerike, a otkrila nam je sve dojmove o natjecanju, svoje hobije i velikoj podršci obitelji.

U najnovijem izazovu MasterChefa, parovi su se suočili s temom kulinarskih kontrasta, a najmanje sreće imali su Irma Handžić Veledar i Sead Bojić. Irma nam se javila nakon ispadanja iz showa te otkrila svoje dojmove, favorite u showu, a progovorila je i o životu u dalekoj Americi i povratku u rodno Sarajevo

Nakon što je ispala, kaže nam Irma, bila je razočarana jer je završila njena MasterChef avantura, ali i ponosno na sve što je postigla.

''Bilo je teško prihvatiti da je kraj, ali sam sretna zbog stečenog iskustva i prijateljstva. Osjećam mješavinu emocija, tužno zbog propuštene prilike jer sam uložila trud, znanje i vrijeme u svaki izazov. Ipak, osjećala sam nekakvo olakšanje tako što se više ne moram nositi sa stresom natjecanja. Znam da je svaki kraj zapravo novi početak'', rekla nam je na početku.

Otkrila nam je i smatra li da je odluka žirija bila nepoštena.

''Nemam određeno mišljenje o tome zbog toga što nisam imala priliku probati jela drugih kandidata a znam da ostali parovi nisu iskoristili sve namirnice. Važno je uzeti u obzir da su oni donijeli odluke na osnovu svojih iskustava i kriterija. Zaključak neka bude na publici. Na kraju dana, najvažnije je što smo naučili iz iskustva i kako ćemo to iskoristiti za budući napredak'', objasnila nam je.

A tko joj je favorit za pobjedu i zašto?

''Moj favorit je bio Sead, a sada trenutačno nakon njegovog ispadanja favoriti su mi Gano i Bonaventura jer mislim da su izvrsni kuhari i veoma snalažljivi u kuhinji'', iskreno nam je rekla Irma.

Irma je čak iz daleke Amerike doputovala kako bi sudjelovala u MasterChef Hrvatska. Otkrila nam je i zašto:

''Pa vidite, MasterChef Hrvatska mi je privlačniji jer nudi sadržaj slične kulturne vrijednosti, tradicije i jezika, a s tim mi olakšava komunikaciju i povezanost s publikom i natjecateljima. Moram naglasiti da u žiriju nema ni Gordona Remzija da mi uništi samopouzdanje. (Sorry Gordon, no pun intended)''.

Tamo se pak bavila drugim poslom, a voli i putovati.

''Tamo živim s obitelji gdje radim kao medicinski tehničar. Volim putovati i upoznavati nove kulture i gastronomiju na mojim destinacijama. Svaki trenutak vremena činim da je u potpunosti ispunjen jer je život kratak, a treba ga ispuniti uspomenama koje su vječne'', rekla nam je Irma.

Poznato je i da je Irma rodom iz Sarajeva, a što joj najviše nedostaje iz Bosne i Hercegovine?

''Obitelj. Prijatelji i moj grad, moje Sarajevo. Nostalgija za Balkanom, a pogotovo za mojim Sarajevom može biti emocionalno snažna, a sjećanja koje nosim često su izvor utjehe i inspiracije, bez obzira na to gdje se nalazila. Sarajevo ima dušu, bogatu povijest, običaje i jedinstvenu atmosferu koju ne možete naći nigdje osim u Sarajevu'', objasnila nam je.

Često razmišlja i o povratku u rodno Sarajevo.

''Naravno da razmišljam o povratku u Sarajevo kada dođe pravo vrijeme za to, ali ima mnogo faktora koje treba ispuniti prije povratka. Sarajevo ima poseban značaj za mene, a povratak bi značio ponovni susret s obitelji i prijateljima, kao i priliku da doprinesem zajednici. S druge strane, život u inozemstvu pruža određene prednosti poput profesionalnih mogućnosti i naprednijeg životnog standarda. Zasad sam otvorena za sve opcije i nastavit ću razmišljati o tome kada bude najbolja prilika za to'', rekla je Irma.

A je li joj obitelj najveća podrška?

''Da jesu. Moja obitelj je moja najveća podrška u svim aspektima života. Njihova ljubav, razumijevanje i hrabrost daju mi vjetar u leđa i motivaciju da se suočim s izazovima i prijeđem prepreke. Oni su moji najveći navijači. Ovom prilikom želim se zahvaliti mome suprugu Benjaminu koji je uvijek tu za mene, koji je podržao moje natjecanje u MasterChefu i mome mentoru Mariju Mihelju na iskazanoj prilici'', poručila je Irma.

Njena ljubav prema kuhanju, kaže nam, dolazi iz obiteljske atmosfere.

''To ti je kod nas tradicija, kada jedeš sa svojim najdražim, jela su ispunjena nekakvom ljepotom, mirisom i prožeta ljubavi. To se ne može lako opisati, nekako ima svoj šarm. Odrasla sam u zajednici gdje je hrana imala posebno mjesto, često promatrajući svoju mamu, od koje sam i stekla ljubav za kuhanju, kako priprema obroke za nas. Volim istraživati recepte, nove metode, zbog čega sam se i natjecala u MasterChefu'', dodala je.

Što najviše volite kuhati, a što jesti?

''Najviše volim kuhati tradicionalna jela inspirirana različitim fuzijama svjetskih kuhinja. Volim praviti kolače i torte jer svaka poslastica nosi moj trud i ljubav kao potpis. Vjerujem da je gastronomska karta neke nacije čuvar kulturnog identiteta i naslijeđe toga naroda.''

I za kraj nam je otkrila koji savjet bi dala svima onima koji razmišljaju o prijavi na MasterChef.

''Ovo je prilika da pokažete svoje posebne osobine, svoj talent i strast prema kuhanju. Ne bojte se izraziti i podijelite svoju priču kroz jelo koje pripremate. Svako od nas ima nešto posebno što može doprinijeti ovoj avanturi. Upoznajte sebe i proširite svoje iskustvo. Uspjeh se ne mjeri samo pobjedom već stečenim iskustvom. Prijavite se, uživajte u ovom natječaju za MasterChef titulu i želim vam puno uspjeha'', zaključila je simpatična Irma.

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Seve se javila iz prekrasnog Sarajeva, a zbog kombinacije je dobila gomilu komplimenata: ''Prezgodna si u tom odijelu''

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Svi se pitaju što je Lindsay Lohan napravila sa svojim licem: ''Bez ijedne bore, izgleda kao da ima 20!''

Uz nikad viđenu fotografiju Liama Paynea s njihovim sinom, Cheryl Cole uputila je važan apel: ''Molim vas, ostavite mu malo dostojanstva!''

Liamova djevojka prvi put se oglasila nakon tragedije, ovim riječima se oprostila od glazbenika: ''Anđele moj, izgubljena sam...''

Našu talentiranu glumicu i dizajnericu mnogi zbog uloge u novoj seriji zovu Petra, ali sličnosti s njom baš i nema: ''Najzabavniji lik koji sam dosad igrala!''

Povezana vijest inMagazin Hoće li Plavi orkestar nastupiti iduće godine u Areni Zagreb? ''Uvjet da se bend okupi je...''

Povezana vijest Nekad i sad Sjećate li se Marichuy? Povezivali su je sa zavodnikom iz hit-telenovele, a zbog muža i prijateljice se našla usred skandala!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS