tužna vijest

Preminuo glumac Branko Smiljanić, dugo se borio s teškom bolesti, a domaća publika pamti ga po ulogama u brojnim serijama

Branko Smiljanić Pixsell 1/8 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Branko Smiljanić glumio je u serijama poput "Ponos Ratkajevih", "Bitange i princeze", "Zabranjena ljubav" te "Vatre Ivanjske".

Glumac Branko Smiljanić nakon borbe s dugom i teškom bolesti preminuo je u dobi od 68 godina, a tužnu vijest potvrdili su iz  Zagrebačkog kazališta lutaka za 24 sata.

"Preminuo je nakon duge i teške bolesti. U kazalištu je bio aktivan do svog posljednjeg dana", rekla je Petra Mrduljaš iz Odnosa s javnošću.

Od svog kolege oprostio se i glumac Siniša Ružić putem društvenih mreža.

"Otišao je kolega Branko Smiljanić, glumac, lutkar, sinkronizator puno puno crtića, i tv i koprodukcija, i puno toga još. Iz glumačke obitelji. Igrali smo zajedno u "O'Kaju"na Histrionima. Sreo ga u Livadi još prije Nove godine, još je radio.. sudionik d.r., pričuvni časnik. Zbogom Branko", napisao je u objavi.

Branko je rođen u Zagrebu 1956. godine, a glumio je u mnogim domaćim serijama kao što su "Ponos Ratkajevih", "Bitange i princeze", "Zabranjena ljubav" te "Vatre Ivanjske".

Bio je i član Kazališta lutaka u Rijeci od 1978. do 1985. godine. U Zagrebačkom kazalištu lutaka je bio od 2003. i igrao je u predstavama "Odisej", "Mala sirena", "Neva Nevičica", "Čarobna frula".

1/8 >> Pogledaj i ovo +4 Celebrity Prijatelj jednog od najvećih pjevača narodne glazbe otkrio detalje iz njegovog života: ''Imao je milijune, a završio je kao podstanar''

1/6 >> Pogledaj i ovo +2 inMagazin Koje rituale prije važnih utakmica naši sportaši ne preskaču? ''Od parkinga na isto mjesto do gledanja Teletubbiesa...''

 

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS