Ma bravo!

Naš glumac proglašen najboljim u Europi, prestižna nagrada prvi je put otišla u ruke Hrvata: "Moram zahvaliti svim prijateljima!"

Zlatko Burić - 4 Afp 1/7 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Zlatko Burić proglašen je najboljim glumcem u Europi, i to za ulogu u filmu "Trokut tuge".

Naš filmski i kazališni glumac Zlatko Burić osvojio je prestižnu nagradu za najboljeg europskog glumca, koju mu je dodijelila Europska filmska akademija, i to za ulogu u filmu "Trokut tuge".

69-godišnji Zlatko prvi je hrvatski glumac kojem je takozvani europski Oscar dodijeljen, a da cijela priča bude još ljepša, film Rubena Östlunda u kojem glumi proglašen je najboljim europskim filmom.

"Moram zahvaliti svim svojim prijateljima. Još kad smo u Jugoslaviji glumili u kazalištima i u filmovima, uvijek sam vjerovao u kolektivni rad", izjavio je Zlatko prilikom preuzimanja nagrade na dodjeli te je zahvalio i svojoj obitelji.

Osim Zlatka u "Trokutu tuge" glume holivudski glumac Woody Harrelson, Charlbi Dean Kriek, Harris Dickinson, Dolly De Leon, Vicki Berlin i drugi.

Rubenu Östlundu ove je godine uručeno Počasno Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala, a "Trokut tuge" dobitnik je i  Zlatne palme na festivalu u Cannesu.

"Trokut tuge" je satira koja razotkriva uloge i klase. Carl i Yaya, manekenski par, prolaze kroz uzbuđenje Milanskog tjedna mode prije nego što otputuju na ekskluzivno krstarenje jahtom na Karibima. Na brodu su dobrostojeći putnici i brod se održava besprijekorno. Loše vrijeme rezultira morskom bolešću, situacija se pogoršava epidemijom trovanja hranom te završava brodolomom. Raj se pretvara u košmarnu metaforu za kraj zapadne civilizacije.

1/12 >> Pogledaj i ovo +8 Celebrity Najpoznatija plus-size manekenka u mrežastoj haljini prošetala bujne obline, namjerno je pokazala baš sve ispod nje

1/12 >> Pogledaj i ovo +8 Nekad i sad Pamtimo ga kao omiljenoga šašavog špijuna, ali danas se rijetko pojavljuje i privatni život krije od očiju javnosti

 

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS