Pripremite maramice

U programu Nove TV ne propustite potresnu priču o djevojčici i ocu snimljenu po istinitom događaju, filmski uspjeh nikog neće ostaviti ravnodušnim

Čudo u ćeliji br. 7 PR 1/13 >> Pogledaj i ovo +2 Galerija

Ovoga petka, 18. kolovoza, Nova TV premijerno donosi turski filmski hit ''Čudo u ćeliji br. 7'' koji je dirnuo srca gledatelja diljem svijeta.

U programu Nove TV večeras, 18. kolovoza u 23 sata premijerno će se prikazati turski filmski hit ''Čudo u ćeliji br. 7''.

Ovaj film dirnuo je srca diljem svijeta, a tužna priča sve će prikovati uz male ekrane.

U zemlji punoj ograničenja, samohrani otac s mentalnim poteškoćama osuđen na smrtnu kaznu i njegova kći provest će gledatelje kroz vrtlog emocija, smijeha i suza, dok pričaju priču koja je stekla veliku popularnost i niže pohvale zbog izvanrednog spoja ljubavi, emotivne snage i ljudske povezanosti.

Inspiriran pričom jednog zatvorenika, film prati neobičan i dirljiv odnos između Mema, oca s mentalnim poteškoćama, i njegove sedmogodišnje kćeri Ove, koji žive u egejskom gradu pod vojnim režimom u 1983. godini. Zbog nesretne okolnosti za vrijeme igre s 9-godišnjom časnikovom kćeri, djevojčica se posklizne i padne niz liticu. On joj pokušava pomoći na sve načine, no kroz niz nesporazuma, nepravedno je optužen za zločin koji nije počinio i završava u zatvoru. Tamo se suočava s okrutnim tretmanom strogog sistema, a Ova je jedina koja vjeruje u očevu nevinost. Ona će učiniti sve u svojoj moći da pomogne tati, a spremna je i ušuljati se među kriminalce samo kako bi bila s njim.

Glumačka postava Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Askorozlu i Celile Toyon Uysal povezuju dva svijeta - život izvan zatvorskih zidova i uzbudljive zaplete unutar ćelije broj 7.

Film je prerada južnokorejskog istoimenog filma iz 2013. godine, koji govori o ljubavi između mentalno zaostalog oca i njegove šestogodišnje kćeri. Yong-Goo je samohrani otac čije intelektualne sposobnosti nisu ništa veće od onih koje ima njegova kćer Ye-Seung, ali to ga ne sprječava da iskazuje ljubav i brigu prema njoj. Uoči prvog dana škole, Ye-Seungina želja je školska torba s likom ''Mjesečeve ratnice'', no spletom nesretnih okolnosti Yong-Goo ne uspijeva ispuniti kćerinu želju već završava u zatvoru, optužen za otmicu, silovanje i ubojstvo djevojčice koja je nosila takvu torbu.

A oba filma rađena su prema nesretnoj priči jednog Korejca. Jeong Won Seop, koji je u trenutku uhićenja imao 38 godina, služio je 15-godišnju zatvorsku kaznu za ubojstvo koje nije počinio. Nepravedno je optužen za seksualno zlostavljanje i davljenje 9-godišnje djevojčice 1972. godine. Iako nije počinio djelo, mučenjem su ga prisiljavali da prizna zločin zbog visokog statusa slučaja. Devetogodišnjakinja je bila kći visokog policijskog časnika i pritisak da se uhvati krivac postao je prioritet policije.

Turska verzija filma bila je jako uspješna te je bio i kandidat za Oscara na 93. dodjeli nagrada Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, a bio je i najgledaniji u turskim kinima u 2019., s više od 5,3 milijuna prikaza.

Može li se dokazati Memova nevinost i hoće li se otac i njegova voljena kći ujediniti, ne propustite doznati 18. kolovoza od 23 sata na Novoj TV!

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Nekad i sad Isplivale fotografije Petra Graše iz 2011. godine, pogledajte s kime je to uživao dok Danijele nije bilo na vidiku!

1/19 >> Pogledaj i ovo +15 Celebrity Lijepa voditeljica i supruga Gorana Ivaniševića slavljeničkom je fotkom obilježila poseban dan i njome sve očarala: ''Prelijepa ženo...''

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS