oduševila Hrvate

O našoj lijepoj doktorici nogometa pisali su i britanski mediji, natjecala se i za Miss sporta, a evo kako je tada izgledala!

Tihana Nemčić Bojić Željko Hladika/Pixsell 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Nova komentatorica u emisiji Euro 2024. Tihana Nemčić Bojić ima impresivnu biografiju i titulu doktorice nogometa, a o njoj su svojevremeno pisali i britanski mediji.

Križevčanka Tihana Nemčić Bojić oduševila je gledatelje kao nova komentatorica u HRT-ovoj emisiji Euro 2024., u kojoj je zamijenila Joška Jeličića.

Prvi put u Hrvatskoj žena je stručni analitičar, a iza nje je zanimljiva biografija, piše gol.hr. 36-godišnja Tihana je doktorica nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Završila je edukaciju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza za nogometnog trenera s licencom Uefa Pro 2018. godine, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi, a nosi i titulu doktorice znanosti u području kineziologije sporta.

Bivša je izbornica hrvatskih ženskih nogometnih reprezentacija U15 i U17, a sad obnaša dužnost izbornice ženske futsalske A-reprezentacije.

Igrala je nogomet do 2008. godine, a svojevremeno je nastupala i za hrvatsku žensku reprezentaciju.

Tihana je bila i prva žena u Hrvatskoj koja je postala glavna trenerica muške nogometne ekipe, točnije kluba Viktorija Vojakovac kraj Križevaca, koji je trenirala 2012. godine, nakon kraja igračke karijere u futsalu zbog ozljede koljena. Iste je godine bila i finalistica izbora za Miss sporta, a o njoj je tada pisao i britanski Daily Mail. Kako je tad izgledala i koliko se s vremenom promijenila, pogledajte u našoj galeriji.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Pogledajte kako Bloom oponaša mamu Maju, video je pravi hit: "On se meni ruga! Je li ovo moguće?"

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Zaručio se Kerumov sin, vijest je iznenadila njegova oca: "Što? Valjda će mi javiti…"

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS