Ima 65 godina

Uz nju su odrastale generacije, a pogledajte kako danas izgleda žena koja je utjelovila Pipi Dugu Čarapu!

Inger Nilsson Profimedia 1/15 >> Pogledaj i ovo +4 Galerija

Inger Nilsson proslavila se u ulozi Pipi Duge Čarape koja joj je obilježila glumačku karijeru, a evo gdje je danas.

Filmovi i serija "Pipi Duga Čarapa" obilježili su odrastanja brojnih generacija koje se i danas s nostalgijom rado prisjete djevojčice lica s pjegicama i narančaste kose u pletenicama, a koja se nije odvajala od svog majmunčića i konja, s kojima je proživjela brojne avanture.

Pjegavu Pipi tih davnih 60-ih utjelovila je švedska glumica i pjevačica Inger Nilsson.

Inger danas ima 65 godina, a svijet glume odavno je napustila. Bavi se administrativnim poslom, radi kao tajnica u Stockholmu, a nakon uloge koja joj je donijela svjetsku slavu prihvatila je tek nekoliko manjih uloga.

Među posljednjima koje je snimila bila je ona u njemačkoj seriji "Der Kommissar und das Meer" 2007. godine, a pojavila se u filmovima "Gripsholm", "Black Circle" i "The Here After".

Iako su od snimanja "Pipi Duge Čarape" prošle 53 godine, Ingrid i dalje ima svoj prepoznatljivi osmijeh i pjegicama posuto lice koje starije generacije jako dobro pamte i lako ih prepoznaju.

Osim nje u pričama o nestašnoj djevojčici glumio je i Pär Sundberg, i to Pipina susjeda Tommyja. I njega je ta uloga lansirala među zvijezde, a dobio ju je posve slučajno.

"Plesao sam balet, volio sam biti na pozornici, pohađao baletnu školu i moja je mama pjevala operu. Tada su došli agenti pogledati moju grupu jer su tražili dječaka koji će glumiti Tommyja u filmu, i onda je moja mama rekla da je to upravo za mene i da bih mogao dobiti ulogu", rekao je Pär prije u jednom intervjuu za IN magazin.

Tom je prilikom otkrio i da su tada kao filmska ekipa proputovali cijelu Europu te da su posjetili i Hrvatsku, za koju ga vežu posebna sjećanja.

"Kada smo snimali film 'Pipi na južnim morima', to je bilo predivno iskustvo, tada smo bili i u Dubrovniku. Predivni ljudi i predivna klima, snimali smo scene za film. U pauzama za ručak jeli smo 'ševapčići', ali i kako se kaže 'pljeskalica'. I sad svaki put kada jedem ta jela sjetim se tih divnih uspomena", otkrio nam je Pär, koji se povukao iz svijeta kinematografije.

U ulozi Pipine susjede Annike gledali smo Mariju Persson, koja nije nastavila glumačku karijeru, danas ima 63 godine i također živi u Stockholmu.

1/18 >> Pogledaj i ovo +14 Celebrity Holivudska slatkica iz omiljene serije objavila potresnu vijest: ''Imam rak, sretna sam što sam prihvatila poziv za pregled...''

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Ben Affleck nikad sretniji bio na večeri s bivšom suprugom i djecom, izgleda kao da se riješio velikog tereta!

Povezana vijest Nekad i sad Sjećate li se poručnice Debbie iz ''Policijske akademije''? Od njene uloge prošlo je 40 godina, a iz javnosti se povukla

Povezana vijest Nekad i sad Prepoznajete li djevojčicu s fotografije? Danas njeno ime svi znaju, a zaslužna je za raskol jedne od najpoznatijih obitelji

Povezana vijest Celebrity Uz ovaj tužan film nema tko nije zaplakao, a čovjek o kojem je snimljen danas tuži svoje skrbnike, evo i zašto

Povezana vijest Celebrity Nives Ivanišević objavila je tužne vijesti, poznate prijateljice tješe ju u komentarima: ''Zagrlila bih te jako jer riječi nemam...''

Povezana vijest Celebrity Seks-bomba 90-ih pokazala je svoju raskoš i u 59. godini, kosu je razbarušila, a minijaturnim badićem istaknula vitku liniju!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS