Mračna strana

Nekad su muškarci uzdisali za njom, a onda se suočila s poražavajućom istinom, o kojoj je sada odlučila progovoriti

Geena Davis (Foto: AFP) Afp 1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Geena Davis je progovorila o seksizmu u Hollywoodu i dvostrukim mjerilima za muškarce i žene te se prisjetila jednog kolege koji je odbio glumiti njezina partnera jer je smatrao da je prestara.

Oskarovka Geena Davis (65) u posljednje vrijeme izbjegava medije, no sada je odlučila progovoriti o jednom velikom problemu u Hollywoodu, s kojim se i sama suočila.

Glumica je gostovala u podcastu "Allison Interviews", u kojem je pričala o seksizmu i starenju te dvostrukim standardima za muškarce i žene u filmskoj industriji.

"Nisam dobila ulogu u jednom filmu jer je glavni glumac smatrao kako sam prestara da mu glumim partnericu, a bila sam 20 godina mlađa od njega", prisjetila se Geena, no nije htjela otkriti o kojem je glumcu riječ.

"U Hollywoodu su žene a na vrhuncu u svojim 20-ima i 30-ima, a muškarci u 40-ima i 50-ima. Kako bi djelovali mlađi nego što jesu, glumci se vole okružiti puno mlađim kolegicama, pa zato glumice nakon 40. godine dobivaju sve manje uloga", dodala je.

S druge strane, Brad Pitt nije imao nikakvih problema s tim što je Geena starija od njega sedam godina kada su 1991. snimili vruće scene za film "Thelma i Louise". Brad je tada bio na početku karijere i Geeni se odmah dopao, a iako je redatelj inzistirao da scene seksa umjesto nje snimi dvojnica, ona ga uspjela nagovoriti da ih ipak odradi sama.

Osim u kultnom filmu ceste, Geena je ostvarila i nezaboravne uloge u filmovima "Bubimir", "Tootsie", "Muha", "Otok boje krvi" i brojnim drugima te je svojevremeno slovila kao seks-simbol.

Danas je rijetko imamo priliku vidjeti u javnosti, a na fotografijama koje su paparazzi snimili krajem godine u Los Angelesu glumica je neprepoznatljiva.

1/5 >> Pogledaj i ovo +1 Nekad i sad Svi je pamte kao pravu prirodnu ljepoticu, pa mnogi žale kad vide ove prizore, koji su posljedica odlazaka pod nož

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS