"Ovo je smisao svega"

Ribafish opet pliva za svog sina Roka, a sada mu se pridružio i naš poznati glumac!

Nakon što je uspješno završio projekt RokOtok te plivanjem spojio sve naseljene otoke, Domagoj Jakopović Ribafish nastavlja s RokPoluotokom. Ovog puta njegova sportsko-edukativna avantura broji stotinu kilometara od Preluka do Pule. Tko mu se još pridružio u toj fizički i mentalno zahtjevnoj misiji posvećenoj sinu Roku, za IN Magazin doznaje Anna Opačak.

Baš onako kako bi i njegov sin Roko htio, Domagoj Jakopović Ribafish i ove godine pliva Jadranskim morem s nekim višim ciljem. Plivanjem ne prelazi samo stotine kilometara već i ponovno educira djecu, približava ih prirodi i promovira čist okoliš.

"Nekad plivamo tempo 1, 23, a nekad plivamo tempo 1,56, nikad ne znaš šta će se dogodit i nikad ne znaš hoće li valovi bit dva i pol metra il' će bit' apsolutna bonaca. Sve je to na barba vremenu i hvala mu na tome. Ove je godine bilo dosta zahtjevno prvih desetak dana, a zadnjih petnaest je aposlutno čista sreća", rekao je Domagoj.

Nakon uspješnog projekta RokOtok kroz koji je plivanjem ujedinio sve naseljene otoke, na red je došao i RokPoluotok. Tako će Ribafish ovaj put preći dionicu od Preluka do Pule.

"Ljudi koji su tu s nama svaki dan, koji nam pomažu, koji nas razvoze. Ovo je užasno kompliciran, kompleksan i težak projekt, ali sa ovakvim ljudima shvatiš da je puno bitnije da si ti sluga čovječanstvu, nego da živiš za sebe, da si bahat, glup i da misliš samo na sebe. Ovo je smisao svega", priznao je.

Jednako razmišlja i njegov kolega po zaveslaju. Mariu Valentiću čast je biti dio ove sada već svima dobro znane avanture. Dosad je bio samo promatrač projekta, a sada i njegov aktivan sudionik.

Dobra fizička sprema svakako pomaže u ovom plivačkom podvigu. Posebno u borbi s različitim vremenskim uvjetima. No nije fizičko dokazivanje ono što je glavni pokretač ove priče.

"Ako se malo zagrebe, zaista ovo nije, što bi rekli jel, generalna proba pa ćemo mi dobit' neki novi planet. Planet je jedan i zaista ga trebamo poduzet', sve što je u našoj moći na mikrorazini, naravno, da ga očuvamo u najvećoj mjeri mogućoj", rekao je Mario Valentić.

Jedan od glavnih alata u rukama ovog dvojca jesu štipaljke kojih se rado prihvaćaju i okupljeni mališani.

"I onda mi kao idemo šetat', imamo natjecanje tko će pokupiti više opušaka. Oni se trgaju, trgaju se, mi pokupimo smeće, a nikad ne bi tol'ko prehodali, da nije bilo tih štipaljki", dodaje.

RokPoluotok podijeljen je u dvije faze. Prvo finale predviđeno je već za ovaj tjedan gdje će se zadnji metri preplivati na plaži Valkane u Puli. A za nastavak ovog vrijednog projekta čeka se ljeto 2025. godine.

"Daljnji plan za Rokpoluotok je nekih još 15 kilometara i onda smo napravili 100 kilometara, od Rijeke do Pule, i time smo završili prvu sezonu. Sljedeće sezone od Pule do Savudrije. Budite s nama, pratite projekt Rokotok, plivajte s nama i pazite na planet", zaključio je Domagoj.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Đoković otkrio što je rekao princezi Kate na Wimbledonu, komentirao je i njezin izgled!

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Tko je nova djevojka Danija Olma? Velika mu je podrška u karijeri, ali prije njega imala je buran ljubavni život: "Ovo je moja prva zdrava veza..."

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS