''bio bih pet metara od vas''

Saša Lošić otkriva pravi razlog petogodišnje stanke Plavog orkestra: ''Mene je to na neki način vanredno opkolilo...''

Nakon dugogodišnje stanke Plavi Orkestar započeo je koncertnu turneju diljem Hrvatske. Koji je razlog njihove petogodišnje stanke te što se kuha u njihovoj glazbenoj radionici, pjevač Saša Lošić Loša otkriva ekskluzivno našoj Anni Opačak za In magazin.

Jedan od najpopularnijih bendova ovih prostora Plavi orkestar, nakon 5 godina svojom se novom povratničkom turnejom vratio među svoje obožavatelje. Na koncertu u Slavonskom Brodu frontmen benda Saša Lošić, priznaje kako je istinski razlog njihove stanke, panika koju je izazvala pandemija.

''Intenzivno doživljavam stvari, mene je to na neki način vanredno opkolilo, tako da ste me vidjeli prije recimo dvije godine mislili bi da nisam normalan, bio bih pet metara od vas'', priznao je Saša. 

Unatoč dugoj karijeri, iako su profesionalci, otkrili su kako je kod njih i dalje prisutna amaterska trema. Vjeruju da im baš ona stvara tenziju koncertu.

''Od početka pa do kraja koncerta, ako bi to mogli grafički. Mi smo u crvenom, kao kad netko stavi kompresor, pa u crvenom. Sve ispod toga se zbunimo, osjećamo kao da je neuspješan koncert'', kaže.

Najneambiciozniji bend, kako sami za sebe kažu, izbacio je hitove koje danas pjevaju i mlađe generacije. Nakon toliko godina, još uvijek su nesigurni u sebe i teško vjeruju da se publika želi baš s njima fotografirati.

''Nemamo želju da održavamo karijeru, ali eto nekako, od tog mladog benda, koji je krenuo osamdesetih, i bio neka vrsta proširenog tuluma, mi smo bend sa plaže, s dvije gitare i ovo sve okolo je pojačalo buku da večeras sviramo na ovako lijepome otvorenom prostoru'', priča Saša.

Vokal sarajevskog pop – benda priznaje kako su kao srednjoškolci često bili dosadni tadašnjim gimnazijalkama. Njihovo negodovanje poput – svirajte nešto drugo osim rocka, dovelo ih je do slave. Baš tako nastao je i veliki hit Suada.

''Reko Pava ajmo napravit narodnjak. Onda sam ja počeo ti si meni sve, i on odgovorio ti mi daješ sve, ja i kad tebe nema, i sve i došli smo nazad, u dnevnu sobu, i odsvirali kao misleći da će to biti onako, kao neka mala šala'', prisjetio se. 

Hitovi su se nizali, dok su se članovi benda s godinama mijenjali. Zbog svojih prodanih ploča, ovaj je bend postao kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih.

''Ovaj, Plavi orkestar izaziva taj neki, čini mi se, izaziva, podsjeća na vrijeme kad je sve bilo nekako, bezbrižno i kao da smo neki stub stabilnosti, kao evo sve je otišlo, a oni su, nekako ostali prijatelji'', priča. 

Na radost brojnih obožavatelja Plavi orkestar najavio je i novi album. Za vrijeme pandemije Loša je uz planinarenje na Alpama i kuhanje pronašao vremena i za pisanje novih 12 pjesama.

''To da je potpuni jedan feeling good, znači dobra, dobra, dobra atmosfera, sreća, i ne postoji ništa što, što bi moglo, te pjesme da netko pomisli da su melanholične, tužne i tako dalje. Dakle, potpuno, energetske i potpuno želja za nečim dobrim, da idemo naprijed'', kaže. 

Kažu kako kod njih nema zaustavljanja i da se nalaze tek na početku. Za svoj povratak na glazbenu scenu imaju samo jednu želju.

''Mnogi su događaji, pa čak i pandemija, razdvojili ljude, tako nepomirljivo, i ja mislim da eto ako mi možemo, malo doprinijet' da se .. da damo jedni drugima ruku i da idemo dalje zajedno , eto to mi je želja neka'', otkrio je. 

Uz obećanje novih pjesama i turneje diljem Hrvatske, ovaj kako kažu povratak u budućnost za mnoge će obožavatelje biti nada kako će se legendarni sarajevski bend ovoga puta zadržati što je moguće duže.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/7 >> Pogledaj i ovo +3 inMagazin Izabela Martinović o svojoj najvećoj podršci: ''Ona je uvijek tu i sve prati, ima veću tremu od mene''

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Zvijezdu "Brzih i žestokih" zbog ovih prizora u bikiniju lako je bilo zamijeniti za neku mlađu damu, ni u 47. godini ne odustaje od strogog režima vježbanja

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS