Dijelilo se sve do centa

Evo koje su cifre pratile neke od najpoznatijih zvjezdanih razvoda, od nekih brojeva moglo bi vam se zavrtjeti!

Brojni svjetski i domaći parovi odlučili su da je njihovoj ljubavi došao kraj, a njihove rastave popratile su ogromne cifre novaca. Ovo su neki od najskupljih razvoda u povijesti.

Da su bračni zavjeti obvezujući na mnogim poljima, pa tako i financijskim, na teži su način otkrili slavni poduzetnici, glumci, političari, sportaši. Nakon što je ljubav pukla, shvatili su da je najvažnije imati dobrog odvjetnika. Tko su parovi koji su nakon bračne sreće dijelili najviše milijuna, pa čak i milijardi, u idućim minutama donosi Dijana Kardum.

Najskuplji razvod u modernoj povijesti dogodio se 2021., kad se Bill Gates, osnivač Microsofta, nakon 27 godina braka razveo od supruge Melinde.

''Tu se doista radilo o velikoj cifri. Obzirom da nije bilo predbračnog ugovora, oni su njegovo bogatstvo od 152 milijarde dolara podijelili na pola. Tako da je Melinda na kraju dobila 76 milijardi. Oni zajedno imaju i fondaciju, te ona po saznanjima i danas dobiva još novce iz fondacije obzirom da su je zajedno osnovali'', govori novinarka Showbuzz portala Josipa Crnčić.

''Po pisanjima stranih medija, on je jednostavno od nje skrivao druge brojne ljubavnice. Ona je za to saznala nenadano i odlučila je da želi taj brak prekinuti.''

Podjela imovine punila je stupce i kad je u pitanju brak Jeffa Bezosa i njegove supruge McKenzie. Samozatajna MacKenzie pomogla je Jeffu Bezosu da iz garaže pokrene revoluciju u internetskoj prodaji, stoga ne čudi da je dobila i velik iznos.

"U cijelom našem zajedničkom radu, MacKenziene sposobnosti bile su iskazane u punom sjaju. Bila je iznimna partnerica, saveznica i majka. Ona je snalažljiva, briljantna i puna ljubavi. Kako se naša budućnost bude razvijala, znam da ću uvijek od nje učiti'', napisao je Bezos.

''Na kraju svoje brakorazvodne parnice su odlučili da će ona dobiti nevjerojatnih 43 milijarde dolara. Javnost je mislila da će se ona njemu pokušati na neki način osvetiti zato jer ju je već neko vrijeme varao s Lauren Sanchez s kojom je i trenutno, ali sve je prošlo u najboljem redu i nekako su se razišli u mirnim odnosima'', pojašnjava Josipa. 

Šakom i kapom dijelili su se i Mel i Robin Gibson. Stali su pred oltar u lipnju 1980. u Australiji. Tijekom braka dobili su kćer i šestoricu sinova. A onda je uslijedio bračni brodolom. S obzirom na to da nisu imali predbračni ugovor, sve su dijelili na pola.

''Mel i Robin Gibson rastali su se 2006. godine i u to vrijeme je to bio najskuplji razvod svih vremena. Oni su tad dijelili njegovo bogatstvo od 425 milijuna dolara.''

Kad su se nakon 23 godine braka rastali nekadašnji čelni čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone i Slavica Ecclestone, ova nekadašnja riječka manekenka iz braka je otišla teža za 1 cijelo 2 milijarde dolara.

''Zanimljivo je kod njih da je njihova brakorazvodna parnica trajala samo 58 sekundi. Onoliko koliko je sucu trebalo da pročita rješenje.''

Kad se govori o brakovima domaćih parova, jedan tu svakako prednjači.

''Luka Rajić i Borna Kotromanić rastali su se nakon osam godina braka i ona je tad dobila 40 milijuna eura.''

''Ja sam tako mlada duhom i razigrana da bi me teško netko ozbiljan i zreo mogao trpjeti'', izjavila je Borna.

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum svoju je nevjeru i nakanu da se razvede, supruzi objavio putem lokalne televizije. A to je poslije i dobro platio, a, ako je vjerovati napisima, 56 milijuna kuna.

''Dozvolio je bivšoj supruzi da ostane živjeti u njihovoj obiteljskoj kući i iznos je podijelio naravno na nju i njihovu djecu.''

Ovdje se još mogu naći sportaši, glazbenici, ali i mnogi drugi koji čak ni ovakve cifre nisu previše osjetili.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/21 >> Pogledaj i ovo +17 Nekad i sad Bivša punašna slatkica imala je što za pokazati u rijetkom izlasku, ali priznaje da je s nečim ipak pretjerala: "Otišla sam predaleko"

1/11 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS