rado sudjelovali

Osmislila je zanimljiv projekt s domaćim zvijezdama i iznenadila ju njihova zainteresiranost: "Začudila sam se"

Janja Franko, novinarka i fotografkinja DNEVNIK.hr 1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Novinarka i fotografkinja Janja Franko u statusu na društvenoj mreži objavila je brojne fotografije naših poznatih, dok su bili djeca. Otkrila nam je koji i danas nalikuju na sebe, ali i što ju je inspiriralo za projekt koji joj je osigurao brojne pohvale.

Igre u pijesku dirljiva je objava Janje Franko za koju je inspiraciju pronašla sasvim slučajno, surfajući virtualnim bespućem.

"Gap vremena između tih fotografija i onoga što su oni danas. I zapravo fotografija je jedno čudo jer ono zamrzne vrijeme, ono nas podsjeća na na nešto što smo nekad bili. Podsjeća nas da smo uopće bili  i podsjeća nas na to da smo bili mali", ispričala je Janja Franko. 

Inspirirana legendarnim bendom Rolling Stones zamolila je prijatelje da joj pošalju fotografije između prve i pete godine. Uskoro je njezin inbox bio zatrpan.

"Moram priznati da me dosta zabavljalo i začudila sam se da su se ljudi od Gorana Milića, koji je institucija, ipak pristali igrati sa mnom u pijeku", rekla je novinarka i fotografkinja. 

Mnoge fotografije su je iznenadile poput onih Borisa Svrtana. "Vidi se dio te naravi onoga što će biti poslije. Damir Zlatar Fray koji sjedi na konjiću, ali svi dečki imaju uredne frizurice u to doba. Vidi se da su mame dosta intervenirale, a Fray sjedi na konjiću kao da sjedi na lipicaneru i ima vojsku iza sebe", istaknula je Janja. 

Osobito stajliš je Nenad Korkut. "Imao je onu frizuricu, stavio je naočale i on je i sam komentirao da je već i tada imao potrebu da nekako izgleda zgodno. Tu su neki začeci njegova bavljenja modom", rekla je Franko. 

Goran Grgić, mnogi su komentirali, već tada je imao prepoznatljiv prodorni pogled. A unatoč velikom vremenskom odmaku prepoznatljiv je i Drago Diklić. "Nije bitno što je on izgubio nešto kose, ali nešto ostaje, ne samo u fizionomiji nego i u duhu osobe", ispričala je fotografkinja. 

Gledajući fotografije, napisala je, došlo joj je i da plače, i da se smije. A sve je podsjetilo na predivnu priču čiji je glavni akter Miroslav Krleža. "Jednog dana mu je u uredu pala fotografija na pod i taj starac se sagnuo. Bio je već dosta star onda i pokupio je jednu fotografiju na kojoj je bila jedna mala curica. To je zapravo bila njegova majka i tu fotografija pokazuje da u njoj vrijeme ne postoji", pojasnila je Janja. 

Osobito dirljiva fotografija je Mije i Ene Begović. "Ena ima pletenice, neku vrlo jednostavnu suknjicu, noge koje su još mršave i one se drže za ruku i ta njihova uzajamna povezanost bila je zapravo vrlo dirljiva", kaže fotografkinja. 

Janja Franko naša je cijenjena novinarka, koja je između ostalih intervjuirala brojne poznate i utjecajne osobe poput Benazir Bhutto, Gena Hackmana, Marie le Pen i Omara Sharifa. Jedini intervju koji je ikad dao tvorac čuvene puške kalašnjikov je upravo njoj. Njezine fotografije zaključuju ovu lijepu objavu. 

"U formativnom razdoblju postajemo jako ozbiljni, no lijepo je kada i kasnije možemo pronaći to dijete u sebi. Ima jedna lijepa Picassova rečenica koja kaže da jako dugo vremena treba proći da čovjek postane mlad", rekla je Franko. 

Janja najavljuje kako će ustrajati na ovom projektu, a mi se već veselimo nastavku priče.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Posljednji ispraćaj Mustafe Nadarevića bit će onakav kako je on zamislio, imao je samo jednu molbu
 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS