"odlučili smo..."

Mješi, Kalember i Pejaković obradili hit neprežaljenog Jasmina Stavrosa: "Želimo mu nekako produžiti vijek..."

Jasmin Stavros Ivica Galovic/Pixsell 1/5 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Mejaši, Kalember i Pejaković obradili su hit neprežaljenog Jasmina Stavrosa čiji je rad kroz karijeru utjecao na brojne glazbenike i slušatelje.

Edo Drakulić i Nikola Bosilj, članovi jednog od najpoznatijih tamburaških sastava Mejaši, gostovali su u Special Happy Showu na Happy FM-u.

S kolegicom Nikom Antolos podijelili su zanimljive priče o svom glazbenom putu. Njihov mega hit "Zorica", koji je postigao više od 20 milijuna pregleda, donio im je nevjerojatnu popularnost i nastupe svaki drugi dan, što ih, priznaju, kao mlade glazbenike iznenadilo. S ponosom su najavili dolazak novog albuma koji će objediniti njihove suradnje s renomiranim imenima hrvatske glazbene scene, uključujući Mladena Grdovića, Miroslava Škoru, Andreu Šušnjaru te brojne druge.

Novi album omiljenih Mejaša izlazi uskoro, otkrili su Nikola i Edo slušateljima Happy FM-a.

"Iako se album priprema već dugo i to je možda staromodno, mi mislimo da će ljudi biti sretni s njim," ističe Nikola.

"Snimili smo mnogo dueta, a sada je došlo vrijeme da sve to stavimo na jedno mjesto. Očekujemo da bi sve moglo biti spremno kroz 7 do 10 dana," dodaje Edo.

Posebno su ponosni na obradu pjesme "Živo mi se fućka" legendarnog Jasmina Stavrosa. Njihova verzija nastala je u suradnji s Vladom Kalemberom i Zlatkom Pejakovićem.

Mejaši ističu da žele osvježiti uspomene na Stavrosa i njegov rad te ga predstaviti mlađim generacijama.

"Pjesmu je Denis Dumančić napisao prije 20 godina za Jasmina. Mi smo zapravo imali priliku živjeti u njegovo doba i nastupati sretno se s njim... Odlučili smo napraviti omaž kako bismo ljude podsjetili na njegovu kvalitetnu glazbu, nekako da mu produžimo vijek, a naravno i pjesmi koja mislim da stvarno to zaslužuje." dodaje Edo.

"Želimo da nova generacija upozna ekipu koja je utabala put svima nama. Tako da vjerujem da - Živo mi se fućka će postati termin koji će tek ljudima polako ući u uho. Mislimo da pjesma ima tekst koji je aktualan u svakom vremenu. Mogu se poistovjetiti i političari, profesori, učenici i studenti," ističe Nikola.

Tijekom razgovora prisjetili su se svojih početaka kada su se osjećali kao "Bon Jovi" u svijetu glazbe.

"Očekivali smo uspjeh, ali kada se to stvarno dogodilo, nismo se snašli. Bio nam je važan backstage, blizina smještaja, sada nam ništa više nije važno osim povezati se s publikom i stvoriti nezaboravne trenutke na koncertima, samo uživanje u glazbi i nastupima."

Govoreći o izazovima modernog glazbenog tržišta, naglašavaju kako je promocija postala teža nego prije. Nikola ističe: "Danas smo jako ograničeni na to tko će pustiti pjesmu."

Ipak, nastavljaju se truditi ostati u kontaktu s publikom i pružiti im najbolje od Mejaša. Edo dodaje: "Naši fanovi su ključni, i zato se trudimo zadržati prepoznatljivi Mejaški zvuk."

Kada su pokušali definirati svoj stil, istaknuli su da su ga nazvali "drmeš punk", što odražava njihovu želju da tamburašku glazbu moderniziraju i prilagode novim generacijama, unatoč kritikama kolega.

"Naša glazba je evoluirala, a mi smo ponosni što smo uspjeli donijeti nešto novo u tamburašku scenu," zaključuje Edo.

Uz to, njihova pjesma "Zorica" donijela im je nevjerojatan uspjeh.

"Zorica nam je otvorila mnoga vrata i donijela nam nevjerojatne trenutke. Kada smo je prvi put izveli, nismo mogli ni zamisliti da će postići takav uspjeh, nismo se odmah najbolje ni snašli. U to vrijeme imali smo više od 130 nastupa u godini..." prisjetili su se, ne zamarajući se hoće li se takav uspjeh ponoviti.

Vjerujemo kako mnogi s nestrpljenjem iščekuju izlazak njihovog novog albuma, koji će unijeti radost svima koji vole tamburašku glazbu.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Zvijezda "Kumova" nikad nije bolje izgledala! Uska haljina bila je pun pogodak, godine na prvu ne bi pogodili!

1/37 >> Pogledaj i ovo +33 Celebrity Sting se skinuo u 74. godini, njegove golišave fotografije o kojima svi pričaju obišle su internet

Povezana vijest Celebrity Marijan Ban ne nastupa već sedam godina, no napravio je iznimku radi poziva koji nije mogao odbiti

Povezana vijest Celebrity Kako izgledaju djeca Sandija Cenova, koju je dobio u 18 godina dugom braku s pravnicom?

Povezana vijest Celebrity Supruga Sergeja Trifunovića dobila je otkaz na srpskoj televiziji, cure novi detalji nakon skandala s obiteljskim nasiljem

Povezana vijest Zanimljivosti Tko je partnerica kapetana Dinama? Ademi je prošao kroz kalvariju, a kći bivšeg nogometaša bila mu je najveća podrška

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS