''borio se kao ratnik''

Svijet filma ostao je bez jedne od najvećih legendi: ''Bio je ludo talentiran, pametan i zabavan''

Patrick Swayze - 8 Profimedia 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Ovih dana obilježava se 15. obljetnica smrti Patricka Swayzea, koji je preminuo od posljedica raka gušterače.

U rujnu 2009. godine svijet filma je izgubio jednog od svojih najvećih legendi - Patricka Swayzea. Od tada, interes različitih generacija za njegovom filmografijom ne jenjava, dovodeći publiku različitih godišta pred male ekrane.

Kobnom se pokazala dijagnoza raka gušterače, zbog koje se njegov život ugasio u 57. godini života.

"Bio je pametan, zabavan, artikuliran i ludo talentiran u toliko različitih disciplina. Svijet je izgubio nevjerojatnog čovjeka kad je umro premlad", ispričala je njegova asistentica Rosemary Hygate.

Iza kulise, njegov život je bio obilježen poteškoćama, gubitcima i ovisnošću koji nikada nisu zasjenili njegov uspjeh, a nakon smrti mnogi su ga opisivali kao pristojnog, dobrog i poštenog.

Rođen u Houstonu, majka Patsy ga je upisala na satove plesa u svom studiju. Upravo će tamo susresti Lisu Niemi, s kojom će kasnije biti 34 godine u braku.

Kada mu je ozljeda koljena zaustavila sportsku i plesnu karijeru, preselio se u Los Angeles kako bi ostvario karijeru u Hollywoodu. Njegova prva prilika došla je 1983. godine u filmu "The Outsiders", gdje je glumio u Toma Cruisea, Roba Lowea i C. Thomasa Howella. U idućim godinama dobivao je sve značajnije uloge, poput u seriji "Sjever i jug" i filmovima "Prljavi ples", "Road House" i "Duh", koji su ga doveli u zvjezdanu stratosferu.

No u privatnom životu borio se s alkoholizmom i depresijom, a kako bi se oporavio nakon ozljede tijekom snimanja filma "Letters from a Killer", preselio se s Lisom u Novi Meksiko.

Godine 2008., za vrijeme snimanja serije "The Beast", dobio je dijagnozu četvrtog stadija raka gušterače, no unatoč tek 2% šanse za preživljavanje, nastavio je raditi.

"Borio se kao ratnik kakav je bio i nikada nije gubio nadu da će biti iznimka od pravila za tu dijagnozu", prisjetila se Hygate ovog velikog glumca.

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Severina u haljini s prorezom pokazala ravan trbuh, izgleda kao boginja: ''Pa ona sve iznosi damski!''

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Zanimljivosti Nova urnebesna fotka kraljice Camille hit je na društvenim mrežama, pogledajte što ju je to snašlo!

Povezana vijest Nekad i sad Bila je omiljena slatkica, ali zbog jedne kobne odluke izgubila je sve preko noći, čak je ni prijatelji nisu prepoznavali!

Povezana vijest Zanimljivosti 34 godine braka im nisu bile dovoljne da si kažu koliko se vole, a sve je završilo jednog tužnog jesenskog dana

Povezana vijest Celebrity Otkazali koncert Miroslava Škore u Bugojnu iz sigurnosnih razloga, oglasili se i organizatori: ''S iskrenim žaljenjem...''

Povezana vijest Celebrity Viktorija Rađa mamila je poglede u uskoj haljini, a suprug Dino na posebnoj večeri sreo je i starog prijatelja, svima dobro poznatog

Povezana vijest Celebrity Hana Huljić u elegantnom izdanju istaknula poveći trudnički trbuh, društvo joj je pravila i šogorica koju nemamo priliku često vidjeti!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS