Zlatni zubi, crni prsti i pregorjeli ten

Evo tko je žena morbidnog izgleda o kojoj ovih dana bruji cijeli svijet! Ikona ili vještica?

Michèle Lamy Profimedia 1/15 >> Pogledaj i ovo +4 Galerija

Michèle Lamy ukrala je svu pažnju na premijeri filma "Ferrari" na Filmskom festivalu u Veneciji.

Michèle Lamy najpoznatija je kao supruga i muza dizajnera Ricka Owensa, no i samo svojom pojavom privlači veliku pozornost.

Zbog njezina jedinstvenog stila i upečatljivog izgleda, ova francuska modna ikona nigdje ne prolazi neopaženo, pa ni na prestižnom Filmskom festivalu u Veneciji, koji je ove, kao i svake godine, okupio neke od najvećih zvijezda filmske industrije.

Lamy se pojavila na premijeri filma "Ferrari" u avangardom i pomalo morbidnom izdanju, zbog kojeg je njezina šetnja crvenim tepihom izgledala poput nekog umjetničkog performansa i sve oči bile su uperene samo u nju.

Prepoznatljiva je po preplanulom tenu, vertikalnoj liniji na čelu koja kreće od korijena kose, tetoviranim prstima s crnim vrhovima, koje boji japanskom biljkom sličnom kani i ukrašava brojnim prstenjem, a često na zubima nosi i zlatne navlake.

Još jedan zaštitni znak joj je i cigareta koju gotovo pri svakom javnom pojavljivanju drži u rukama, a kaže da tu naviku duguje Jean-Lucu Godardu i njegovim filmovima.

"Na prstima uvijek nosim sedam, ponekad i osam prstenova. Osmi je ogroman kristal koji nosim na desnom palcu ali kada je tu ne mogu tipkati pa ga nosim samo u posebnim prilikama. Prstenje je prva stvar koju stavljam na sebe čim se probudim, čak prije nego što napravim jutarnji čaj", rekla je u intervjuu za magazin Another, a tom je prilikom objasnila i zašto prste boji u crno.

"Jednom prilikom sam shvatila da bojom za kosu mogu obojati svoje nokte. Oduvijek sam mrzila lak za nokte, ali volim svoje crne nokte."

Zbog svojeg neobičnog izgleda zanimljiva je i fotografima, često je se pogrdno naziva i vješticom.

Michèle je porijeklom Alžirka. Rođena je 1994. godine u Francuskoj, u imućnoj i umjetničkoj obitelji. Tijekom 60-ih i 70-ih studirala je pravo i radila je kao odvjetnica, a zatim je kao cabaret plesačica nastupala diljem Francuske dok se 1979. godine nije preselila u New York.

Velku Jabuku ubrzo je zamijenila Los Angelesom, gdje je pokrenula svoj modni brend i to iz razloga jer su joj se Francuskinje odijevale dosadno, a Amerikanke previše dotjerivale. Usto je sa svojim prvim suprugom, eksperimentalnim filmašem Richardom Newtonom, vodila i dva noćna kluba. S Richardom je dobila i kćer Scarlett Rouge.

Kada je 1990. godine pokrenula modni brend Laamy, kao dizajnera je zaposlila Ricka Owensa, koji joj je kasnije postao poslovni, a zatim i životni parnter.

Par se 2003. vratio u Pariz, gdje su se 2006. i vjenčali, a godinu dana kasnije osnovali su i zajedničku tvrtku Owenscorp.

Osim modom, bavila s i glazbom te je, među ostalim, snimila duete sa Zebrom Katz, Tangiersom, FKA twigs i Bobbyjem Woodsom.

Njezina glazba je, poput nje, dosta neuobičajena i nije za svačiji ukus.

Uz sve navedeno, Michèle je i strastvena kolekcionarka vudu lutaka, neobičnih predmeta i umjetnina.

1/16 >> Pogledaj i ovo +12 Celebrity Gotovo potpuno gola stigla je na tulum! Končiće kojima se pokrila kći kraljice popa teško je uopće nazvati haljinom, ovo morate vidjeti

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Prve fotografije Piquea i nove djevojke iz Hrvatske: Clara pokazala stražnjicu u tangama, a pogledajte i kako su se proveli!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS