Legendarni Toma

Vijest o smrti jednog od tada najpoznatijih pjevača potresla je regiju, ali njegova glazba i danas živi

Toma Zdravković - 5 Instagram 1/25 >> Pogledaj i ovo +14 Galerija

Legendarni Toma Zdravković preminuo je nakon duge i teške bolesti prije točno 33 godine, ovo je njegova priča.

Bivšu Jugoslaviju prije 33 godine potresla je vijest o smrti jednog od tada najpoznatijih pjevača narodne glazbe Tome Zdravkovića.

30. rujna 1991. godine preminuo je u Beogradu, a samo 20 dana prije održao je svoj posljednji koncert u Podgorici iako mu je to strogo bilo zabranjeno.

Toma je bolovao od raka mokraćnog mjehura, a iako se liječio i u Americi, bolest je bila jača. 

Iza sebe je ostavio dvoje djece - kćer Žaklinu i sina Aleksandra te posljednju suprugu Gordanu. No, prije nje ženio se čak tri puta.

Slovio je za boema, no unatoč tome što je na njegov šarm padala svaka žena, njegovo srce osvojila je jedna koja je tragično preminula, Silvana Armenulić. Više o njihovoj ljubavi te njenom tragičnom odlasku pročitajte OVDJE.

Inače, Toma je odrastao u siromaštvu. Rođen je 20. studenog 1938. godine u Aleksincu, a svoj život prepun alkohola, tuge i borbe, pretočio je u neke od svojih najljepših pjesama. Već s 15 godina odlučio je napustiti dom kako bi se spasio pjevanjem. 

Tekstove svojih pjesama uglavnom je pisao sam, a neki od njegovih najvećih hitova pjevaju se još i danas, "Da l' je moguće", "Danka", "Dotako sam dno života", Dva smo sveta različita", "Ej Branka, Branka", "Tužno leto", "Sliku tvoju ljubim", "Kafana je moja sudbina", "Prokleta nedjelja", "Jelena" i "Za Ljiljanu".

2021. godine o njegovom životu snimljen je i film ''Toma'' zbog kojeg ga je još više upoznala šira i mlađa publika, a nakon toga veliki hit postala je i pjesma ''Ponoć''. 

 

 

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS