''s velikom tugom...''

Preminula legendarna profesorica iz "Harryja Pottera", za svoj rad je odlikovana i od same kraljice

Maggie Smith Profimedia 1/11 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Dama Maggie Smith, koju mlađe generacije poznaju po ulozi profesorice McGonagall, preminula je u 89. godini života

Britanska glumica Maggie Smith preminula je jutros u 89. godini u bolnici "Chelsea and Westminster Hospital", potvrdili su njezini sinovi Chris Larkin i Toby Stephens.

"S velikom tugom vas obavještavamo o smrti Dame Maggie Simpson. Preminula je mirno u bolnici danas ujutro", stoji u priopćenju njezine, zahvaljujući se osoblju bolnice i moleći za privatnost u teškim trenucima: "Intenzivno privatna osoba, na kraju je bila s prijateljima i obitelji. Iza sebe ostavlja dva sina i petero voljene unučadi koji su shrvani gubitkom svoje izuzetne majke i bake."

Maggie Smith, koju je za svoj glumački rad kraljica Elizabeta II. dala titulu Dame, rođena je 28. prosinca 1934. godine. Njezin glumački put započeo je 1952. godine i trajao do njezinih zadnjih trenutaka, obilježivši brojne filmove, serije i kazališne predstave.

Dvaput je osvojila Oscara, za glavnu žensku ulogu u filmu "The Prime of Miss Jean Brodie" sporednu žensku ulogu u filmu "California Suite", a novijim generacijama poznata je po ulogama profesorice Minerve McGonagall u serijalu "Harry Potter" i Violet Crawley u seriji "Downton Abbey".

Kako danas izgleda Ron Weasley, pogledajte OVDJE.

Simpatična Luna Lovegood je bila u zadnja četiri nastavka "Harryja Pottera", a kako danas izgleda, pogledajte OVDJE.

1/27 >> Pogledaj i ovo +23 Celebrity Evo kako izgleda luksuzni stan jedne od najvećih zvijezda regije, posebno se ističe jako važan kutak!

1/34 >> Pogledaj i ovo +30 Celebrity Nina Badrić objavila fotku s mlađom sestrom, sve je oduševila njena ljepota: ''Prekrasne ste zajedno!''

Tko je bend iz Srbije koji su Hrvati jedva dočekali? Imaju veliki hit s Prijom, a zanat su pekli na svadbama!

Naš glumac izveo je novu djevojku u prvi javni izlazak, ona je s njega pažnju usmjerila na svoj goli trbuh!

Povezana vijest Zanimljivosti Majin Bloom ovo nema pojma o svojoj majci: ''Ujutro se pretvaram da sam odmorna i nastavim dan s njim...''

Povezana vijest Celebrity Monica Belluci seksi detaljem koji je izvirio ispod sakoa razigrala maštu okupljenih!

Let 3 napravio pravi raspašoj u Zagrebu: Kad su okrenuli stražnjice, malo je reći da se publika šokirala!

P. Diddy prije dvije godine bio je i u Hrvatskoj: Seve je tad objavila da ju je odmjerio, a družio se i s našom uspješnom glumicom

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS