"Težak izraz"

Odvjetnik Marka Perkovića Thompsona: "Nije istina da su Thompsonovi koncerti zabranjivani u Njemačkoj"

showbuzz DNEVNIK.hr

Iako se navodilo da su koncerti Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj zabranjivani, odlučili smo nazvati pjevačevog odvjetnika Davorina Karačića kako bi nam objasnio o čemu je riječ i od kuda su se pojavile informacije o zabrani.

"Niti jedan koncert Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj nikada nije bio zabranjen“, rekao nam je njegov odvjetnik Davorin Karačić te dodao kako ne postoji niti jedna odluka vlasti u Njemačkoj koja bi na temelju svoje nadležnosti i ovlasti zabranila održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona.

Napominje kako je bilo više slučajeva opstrukcije nastupa, prijetnji prema davateljima dvorana, kojima se pokušalo utjecati da se njegovi koncerti ne održe, otežavanje nastupanja i slična djelovanja nedobronamjernih ljudi, koji su, kaže, imali za posljedicu odgode koncerata, no da u sadržajnom smislu nikada nije došlo do zabrane bilo kojeg koncerta Marka Perkovića Thompsona u Njemačkoj.

"Izraz zabrana je posebno težak izraz i tim izrazom se želi reći da je onaj kome se nešto zabranjuje društveno opasna osoba. A ocijeniti nekoga društveno opasnom osobom, usmjereno je prema nanošenju štete“, rekao nam je Karačić i dodatno pojasnio:

"Izraz zabrana sadržajno znači odluku nekog tijela vlasti, koje takvom odlukom želi spriječiti određeno događanje, a svako nepoštivanje takvog sprječavanja odnosno zabrane predstavljalo bi kažnjivo djelo.

Kako u tom smislu ne postoji ni jedna odluka bilo kakve vlasti u Njemačkoj koja bi na temelju svoje nadležnosti i ovlasti zabranila održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona, predmetni navodi predstavljaju klevetničke navode kojima se narušava čast i ugled Marka Perkovića Thompsona".

Karačić vjeruje kako su neki mediji ovo naveli bez provjeravanja, no da su neki mediji to namjerno objavili s ciljem narušavanja ugledi i časti pjevača.

1/12 >> Pogledaj i ovo +8 Celebrity "Barbadoška zločesta cura" i službeno je najbogatija glazbenica: ''Nikad nisam mislila da ću zaraditi ovoliko novca''

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS