za manje od mjesec dana

Sin legendarnog talijanskog slavuja uskoro će održati ekskluzivni koncert na opatijskoj pozornici: "Iskreno se veselim..."

Matteo Bocelli Matteo Bocelli/Instagram 1/20 >> Pogledaj i ovo +9 Galerija

Matteo Bocelli nastupit će u Opatiji u sklopu turneje "A Night With Matteo", a Ed Sheeran i njegov brat Matthew autori su njegovog singla "Chasing Stars".

Matteo Bocelli, vještinom i talentom osvojio je koncertnu publiku diljem svijeta, a 2. srpnja u organizaciji Star produkcije i Festivala Opatija po prvi put nastupit će u Hrvatskoj. Ekskluzivni koncert na Ljetnoj pozornici bit će dobra uvertira u ljeto ispunjeno koncertima pod zvijezdama.

"Iskreno se veselim prekrasnoj večeri koju ćemo 2. srpnja zajedno provesti na Ljetnoj pozornici Opatija. Zahvaljujem Star produkciji i Festivalu Opatija koji su zaslužni za moj prvi nastup u Hrvatskoj. Vidimo se uskoro!", izjavio je Matteo Bocelli uoči koncerta u Opatiji.

Od ranog djetinjstva glazbeno se obrazovao, a pjevanje i klavir pohađao je na prestižnom Glazbenom konzervatoriju u Lucci. Ne čudi da je Matteo, odrastajući uz poznatog oca bio okružen zvucima klasične glazbe, ali i hitovima velikana kao što su Frank Sinatra i Whitney Houston, a s vremenom sve veći utjecaj na njegov glazbeni ukus i stil ima i suvremeni pop. Jedan od umjetnika čiju glazbu voli i cijeni je Ed Sheeran. Stoga je zanimljivo kako su upravo Ed Sheeran i njegov brat Matthew autori Matteovog singla "Chasing Stars".

"Iznimna nam je čast što se uspješna suradnja s Festivalom Opatija nastavlja i u 2024. i što će Matteo Bocelli ovo ljeto ekskluzivno nastupiti na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Raduje nas što će domaća publika, ali i posjetitelji u Opatiji, imati priliku uživati u zaista sjajnom koncertu", izjavio je Alen Ključe, direktor Star produkcije i organizator koncerta.

Prošle je godine napokon objavio svoj prvi, dugoočekivani, samostalni album, jednostavnog naziva "Matteo". Album od 12 pjesama prikazuje sve raskoš njegovog vokala, ali i autorskog umijeća, s pjesmama na engleskom i talijanskom jeziku.

"Posebno mi je drago što imamo priliku, kao nacionalnu ekskluzivu, na Ljetnoj pozornici u Opatiji, 2. srpnja 2024. godine, organizirati i predstaviti našoj publici aktualnu svjetsku zvijezdu Mattea Bocellija! Izniman talent koji oduševljava širom svijeta sada napokon po prvi put u Hrvatskoj, i to u divnoj Opatiji. Pozivam sve neka dođu na Ljetnu pozornicu i s nama uživaju u ovoj nezaboravnoj glazbenoj večeri", naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.

Svojim ugodnim i osebujnim vokalom spaja različite žanrove, krećući se s lakoćom od klasične glazbe preko ugodnog talijanskog baršunastog popa, do izvedbi poznatih svjetskih hitova. Možda je upravo ta lakoća izvođenja koju slušatelji prepoznaju razlog vrlo tople i neposredne interakcije s publikom te je svaki njegov koncert obilježen laskavim epitetom "izuzetne glazbene večeri za pamćenje".

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Nestašni Louis opet je zvijezda kraljevske obitelji, evo što je savjetovao igračima Engleske uoči Eura: ''Mislim da nutricionist neće biti sretan...''

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Celebrity Baby Lasagna vratio se na mjesto na kojem je napravio veliku promjenu, ali nešto ga i dalje muči: ''U moju obranu…''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS