nahvalio profesora!

Naš najpopularniji svjetski putnik odradio hvalevrijedno gostovanje u zagrebačkoj školi: ''Sad je meni pripala čast!''

Kristijan Iličić i Dejan Nemčić Instagram 1/32 >> Pogledaj i ovo +21 Galerija

Kristijan Iličić o svojim iskustvima s putovanja govorio je u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu. U podužoj objavi na Instagramu istaknuo je koliko je obrazovanje bitno.

Hrvatski putopisac, travel bloger i poduzetnik Kristijan Iličić, kojeg na Instagramu prati gotovo pola milijuna ljudi, nedavno je upoznao predsjednika Zorana Milanovića. Sada se na društvenim mrežama pohvalio novim uspjehom.

Naime, u jednoj osnovnoj školi u Zagrebu pričao je o svojim putovanjima i iskustvima.

''Bio sam gost u razredu profesora geografije Dejana Nemčića Osnovne škole 'Ivo Andrić' u Zagrebu, koji je dva puta bio proglašen najboljim učiteljem na svijetu, a zbog toga što svojim načinom rada mijenja lokalnu sredinu, obrazovanje, zbog načina kako koristi tehnologiju i možda najvažnije - zbog toga koliko znači svojim učenicima. Njegova predavanja doista jesu drugačija od ostalih, često i putuje, pa se javi preko Zooma u razred. Radi sve kako bi djecu zainteresirao za geografiju. Veliki je zaljubljenik u Afriku, zna koliko je tamošnjoj djeci obrazovanje važno, pa je krenuo od prikupljanja školskog pribora i drugih potrebnih stvari, a onda sve pretvorio i u edukativnu akciju "Afrika - možemo zajedno''. Njegovi učenici su počeli crtati geografske karte po kojima uče djeca u zabačenim selima Tanzanije'', započeo je.

''Prof. Nemčić je već u svojem razredu ugostio i bivšu predsjednicu Grabar-Kitarović, legendarnog Ćiru Blaževića i mnoge druge. Sada je meni pripala čast da ih posjetim. Djeca su jako važna, kaže se da svijet na njima ostaje, no moramo jako dobro paziti kakav ćemo im svijet ostaviti, ali i kako ćemo ih pripremiti za taj svijet. Velika je to odgovornost, a najbolji put ka boljem društvu je zainteresirati djecu za učenje i da se educiraju što više mogu. Prof. Nemčiću je svakako uspjelo da ih zainteresira za svoj predmet'', dodao je.

''Djeca su pozorno pratila ono što sam im pričao, a ja sam vrlo brzo uvidio da, iako su osnovnoškolci, ta djeca su vrlo pametna i jako dobro promišljaju. Često volimo podcijeniti djecu, no ona razumiju puno više nego što mislimo i jako dobro povezuju stvari. Bili su odlično upućeni u neke destinacije na kojima sam bio, postavili su mi puno pitanja za Sokotru i Sjevernu Koreju, puno prate, puno znaju. Jednim pitanjem su me čak malo i zaskočili jer ne znam bih li danas, nakon svega što sam proživio i svega što sada znam, opet krenuo na misiju putovanja u sve države svijeta. Taj je odgovor nekako ostao visjeti u zraku. Bila mi je velika radost družiti se s učenicima geografije iz OŠ ''Ivo Andrić'' i hvala profesoru Dejanu Nemčiću na pozivu'', zaključio je.

Više o Iličićevu susretu s Milanovićem pročitajte OVDJE.

A što je predsjednik učinio nakon susreta, saznajte OVDJE.

1/34 >> Pogledaj i ovo +30 Celebrity Maja Šuput pozirala ogrnuta tek ručnikom: ''Ima da muškićima skoči tlak!''

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Celebrity Jakov Kitarović rođendan je slavio bez supruge Kolinde, ali društvo mu je pravila druga uspješna Hrvatica s kojom se često druže

Žene poludjele zbog ovih prizora iz Supertalenta: ''Tijela su im bogovska, Majine ekspresije su sve!''

Što se to događa? Harry i Meghan angažmane odrađuju posebno, postoje teorije zašto je to tako

Karizmatična Maja ukrala je srce Hrvatima: ''Rasplakala me ova divna djevojka anđeoskog glasa!''

Povezana vijest Celebrity Društvene mreže pune su reakcija na Ukrajinku koja visi na kosi: ''Ovo je stvarno talent, treba to napraviti!''

Povezana vijest Celebrity Sukob Maje i Fabijana zbog izvedbe lijepe Ukrajinke: ''Dakle, kolega, kakvih smo mi antisluha puštali...''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS