Ima savjet za mlade!

Koji su to nadimak ovom članu žirija MasterChefa dali kolege, a što on smatra da je potrebno za početak kulinarske karijere?

Damir Tomljanović DNEVNIK.hr 1/8 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Veseli žiri ''MasterChefa'' Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović spremni su krenuli u novu sezonu emisije, a u intervjuu za DNEVNIK.hr otkrili su neke detalje iz svog privatnog života.

Veseli trojac koji već drugu godinu za redom ocjenjuje kandidate ''MasterChefa'' ove su se godine još bolje pripremili za snimanje emisije, a u intervjuu za DNEVNIK.hr otkrili su nam i neke detalje iz privatnog života.

Damir Tomljanović kao najstariji član žirija dobio je nadimak deda, ali dvojica kolega otkrivaju da je ipak samo dijete kada se radi o njihovu druženju i zajedničkom kuhanju.

Kad je u pitanju kuhinja u kojoj je proveo većinu života, Damir je bio na svim pozicijama – od najnižih pozicija pa sve do chefa. Kao odgovor na pitanje koja mu je od tih pozicija bila najteža, Damir jednostavno odgovara: ''Pozicija chefa.''

Osim Masterchef projekta, Tomljanović svoje znanje i iskustvo prenosi i na mlade studente na zagrebačkom veleučilištu.

''Profesor sam postao sasvim slučajno. Došao sam na gostovanje kao gost chef, ali energija i entuzijazam tih mladih ljudi me je odmah privukao i malo po malo krenuo sam u te vode. Raznolikost karaktera u mladim ljudima stvara i afinitete prema različitim vidovima gastronomije i to je bogatstvo koje je u nastajanju na ovim prostorima jer su ljudi ključ svega, a na mladima svijet ostaje. A imamo krasnih mladih ljudi'', zaključio je i nahvalio svoje studente.

Mnogi ljudi danas se odlučuju uključiti u kulinarske vode u kasnijim stadijima života iako se prvo ne školuju za kuhare. Naš poznati chef smatra da je za početak neke kulinarske karijere potrebna samo volja i energija koju uložimo te da po tom pitanju ne bi trebalo biti predrasuda.

''Mislim da je to previše konzervativan pogled na život, koji je uvriježen kod nas. Mi se mijenjamo kroz život i vjerujem da s godinama imamo i neka nova razmišljanja koja proizlaze iz iskustva koja skupljamo na našem životnom putu. Ukoliko vas put nanese u kulinarstvo ne vidim razloga zašto ne bi istražili tu karijeru i bili uspješni u njoj. Sve ovisi koliko energije investirate u sebe i svoj rad i znanje'', rekao je.

Mnogi se danas odlučuju na otvaranje kulinarskih blogova. Kada bi otvarao svoj blog, Damir bi se bavio jednostavnošću života i to spojio s kuhanjem.

''Mislim da nisam tip osobe koja bi vodila svoj blog. Ali kada bi se u nekom slučaju zbilja desilo da krenem u tom smjeru, mislim da bi se radije bavio s uživanjem u jednostavnošću života i istom takvom filozofijom kuhanja.''

U slučaju da netko želi otvoriti svoj blog nakon pobjede ili sudjelovanja u ''MasterChefu'', Damir ima jednostavan savjet:

''Imajte vjeru u sebe, volju i odlučnost da svoje snove pretočite u javu. I budite ono što jeste. Nemojte glumiti.''

A da bismo saznali odlučuje li se Damir teško za neke od ponuđenih izbora kada je u pitanju njegov ukus, postavili smo mu tri blic pitanja:

Kineska ili tajlandska kuhinja? Punjene paprike ili sarma? Pizza ili hamburger?

''Punjene paprike i sarma zimi, a pizza i hamburger ljeti. Tehnike iz Azije'', bio je odlučan Damir.

A kakva je atmosfera bila na snimanjima te što je najviše iznenadilo žiri kod kandidata moći ćete gledati od ponedjeljka 19. rujna na Novoj TV u 21:15.

1/19 >> Pogledaj i ovo +15 Nekad i sad Zbog jedinstvenog i upečatljivog izgleda za nju su se svi borili, a danas svojim ponašanjem plaši sve oko sebe i tjera u suze

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS